Care sunt resursele necesare construirii unui oraş sustenabil pe Marte, conform lui Elon Musk: „20 de ani şi o mie de navete spaţiale“

0
0
Marte, „planeta roșie“

CEO-ul SpaceX, Elon Musk, a vorbit la sfârşitul săptămânii trecute despre posibilitatea realizării unui oraş sustenabil pe Planeta Roşie.

Într-o discuţie pe Twitter, Musk a precizat că viziunea pe termen lung a companiei sale este de a transforma oamenii într-o specie interplanetară. El a vorbit şi despre resursele necesare acestui ţel extrem de ambiţios.

Miliardarul a spus că este nevoie de o reducere substanţială a costurilor de lansare a navelor spaţiale, care ar trebui să ajungă la cota de 2 milioane de dolari. În plus, pentru construirea unui oraş sustenabil pe Planeta Roşie, compania sa ar trebui să lanseze 1000 de navete spaţiale, încărcate cu provizii, infrastructură şi echipaj, pe o perioadă de 20 de ani, deoarece alinierea planetelor permite ca zborurile spre Marte să fie realizate o dată la fiecare doi ani.

Şeful SpaceX a vorbit şi despre potenţialul pe termen scurt al navetei Starship, construită de compania sa, şi capacitatea pe care aceasta o va putea transporta pe orbită. Naveta are un design care este menit să maximizeze refolosirea sa, conform lui Musk. În mod ideal, ea va fi capabilă de trei zboruri pe zi, adică peste 1000 de zboruri pe an pentru o singură navetă Starship.

Evident însă, pentru a construi un oraş sustenabil pe Marte, trebuie să şi ajungem acolo. Musk a menţionat în trecut că misiuni de transport pentru astronauţi către Marte ar putea avea loc în 2024, însă şansele ca această predicţie să se îndeplinească au scăzut considerabil. De altfel, NASA îşi concentrează acum eforturile pentru o revenire pe suprafaţa Lunii în viitorul apropiat, iar SpaceX s-a oferit să ajute agenţia spaţială.

Știință


Ultimele știri
Cele mai citite