Autobuzul viitorului înlocuieşte motorina cu excrementele umane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autobuzul care foloseşte excremente umane
Autobuzul care foloseşte excremente umane

Primul autobuz care funcţionează cu ajutorul gazelor extrase din deşeurile casnice ale britanicilor va porni astăzi în prima cursă. Autobuzul a fost denumit „Poo Bus“, deoarece foloseşte resturile de la WC-urile britanicilor.

Bio-Bus este alimentat de gaz metan extras din deşeurile menajere ale britanicilor, dar şi din canalizarea WC-urilor. Va fi operat de First West of England şi va merge în Bristol, pe o rută de 18 kilometri.

Autobuzul poate transporta 40 de persoane şi va face patru curse pe săptămână. Compania care-l operează vrea să vadă succesul acestora şi beneficiile pentru mediu, dar şi pentru economie şi ar putea introduce mai multe.

Prima oară când a fost testat în public, „Poo Bus“ a circulat între Bath şi Aeroportul din Bristol, dar a fost utilizat o singură dată prin centrul oraşului Bristol.

Potrivit companiei GENeco, cea care l-a construit, autobuzul care funcţionează cu excremente ar putea duce la o reducere a emisiilor cu 30%. El are o autonomie de 300 de kilometri. Un plin al rezervorului poate fi făcut cu deşeurile menajere şi de la toaletele a cinci persoane.

Autobuzul e una dintre lansările de anul acesta, când Bristol a fost desemnat Capitala Verde a Europei. Dar acest autobuz nu e primul din istorie.

În Suedia există 36.000 de camioane, 1.500 de autobuze şi 500 de autospeciale funcţionează pe gaz metan extras din deşeuri menajere. De asemenea, acum cinci ani Norvegia a introdus 80 de autobuze care folosesc deşeuri de la mâncare. 

ȘtiințăPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite