Acest automobil electric vechi de 110 ani e „bunicul“ tuturor celor din prezent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Această maşină electrică a fost creată într-o vreme în care nici maşinile în sine nu erau foarte populare.
Această maşină electrică a fost creată într-o vreme în care nici maşinile în sine nu erau foarte populare.

Odată cu modelele Tesla Motors, maşinile electrice au deveni o modă. Totuşi, unul dintre cele mai vechi modele are 110 ani şi a fost vândut recent la licitaţie.

În 1905, inginerii creau tot felul de invenţii bizare şi poate utile. Maşinile cu combustibil fosil erau văzute drept cele mai utile, dar s-a experimentat şi cu maşini electrice. Erau cu adevărat o noutate, iar acest model din 1905 vândut recent este, cel puţin ca imagine, interesant. 

În 1905, Woods Electric Queen Victoria Brougham era chiar o maşină pionier într-o industrie care în prezent produce sute de miliarde de dolari anual. Cum probabil te aşteptai, era şi foarte scumpă. În prezent, probabil că ai putea-o folosi drept piesă de colecţie sau maşină de golf. 

Maşina cântăreşte aproximativ 1,1 tone şi costa 3.000 de dolari la acea vreme. Preţul în zilele noastre ar fi de aproximativ 80.000 de dolari. La licitaţie a fost vândută cu 95.000 de dolari şi este ultimul model din generaţia sa. Penultimul a fost vândut în 2010 cu 77.000 de dolari, scrie Gizmodo.

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite