Ştii să alegi corect ochelarii de soare?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alegerea ochelarilor de soare trebuie să se facă pe baza sfaturilor unui specialist, pentru a proteja ochii şi a evita efectele nocive ale razelor soarelui asupra acestora.

Dacă alegerea ramelor de ochelari ne aparţine, tipul şi culoarea lentilelor trebuie să fie alese de un specialist, care ştie cel mai bine de ce avem nevoie, în funcţie de întrebuinţarea pe care o vom da ochelarilor respectivi: pentru plajă, munte, condus etc.

Ochelarii de soare ideali trebuie să fie neutri din punct de vedere optic, să acopere ochii din faţă şi din lateral, protejându-i de razele nocive, să nu aibă rame colţuroase, iar lentilele să fie din sticlă sau din material organic, niciodată din plastic.

Nu vă lăsaţi înşelaţi nici de culoarea lentilelor. Unele lentile incolore filtrează 100% razele UVA, pe când altele, foarte închise la culoare, nu le filtrează în mod corespunzător, favorizând o dilataţie mai mare a pupilei şi, deci, o iradiere mai mare a ochiului.

O atenţie specială trebuie să acordaţi ochelarilor pentru copii. Nu le cumpăraţi acestora ochelari de soare de jucărie, care nu respectă reglementările Comunităţii Europene (CE). Înainte de a cumpăra ochelarii, verificaţi dacă pe eticheta lor figurează tipul căruia îi aparţine sau categoria filtrului lentilei.

O culoare pentru fiecare necesitate. Aflaţi aici care este aceasta.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite