Ştii care este vârsta reală a corpului tău?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neuronii sunt printre puţinele celule care nu se regenerează
Neuronii sunt printre puţinele celule care nu se regenerează

Poate ai observat că uneori vezi literele în ceaţă şi că trebuie să faci eforturi pentru a putea citi un text. Până acum ai pus această problemă pe seama oboselii, spunându-ţi că eşti prea tânără pentru a avea probleme cu vederea. Însă, în unele cazuri, vârsta din buletin nu reflectă câţi ani are de fapt corpul tău.

Chiar dacă uneori simţi că debordezi de energie, asta nu înseamnă că organismul tău „merge ca uns“. Pune-ţi corpul la încercare printr-o serie de teste menite a-ţi dezvălui cu exactitate cât de „bătrâne“ sunt organele tale.

Testul creierului

Din păcate, neuronii sunt printre puţinele celule care nu se regenerează, aşa că ar trebui să-i protejezi pe cei pe care-i ai. Pentru a vedea cât de repede îţi merge mintea, încearcă acest exerciţiu simplu. Numără în sens descrescător din 7 în 7 de la 100 până la 0 şi nu uita să te şi cronometrezi.

Dacă ai sub 40 de ani, nu ar trebui să dureze mai mult de 20 de secunde, iar dacă ai peste această vârstă ar trebui să-ţi ia în jur de 40 de secunde. Acum fă calculul. Dacă te-ai încadrat în timpul permis, înseamnă că vârsta din buletin şi cea a creierului tău coincid. În cazul în care ai numărat mai repede, poţi scădea 2 ani de la vârsta ta, dar dacă ai fost ceva mai lentă înseamnă că trebuie să mai adaugi 2 ani la numărul de primăveri.

Descoperă ce alte teste îţi pot dezvălui vârsta corpului tău pe clickpentrufemei.ro.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite