Special pentru doamne!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vinuri dedicate femeilor moderne şi cu personalitate? O cramă din Vrancea a fost sedusă de idee. O serie de trei vinuri pentru femei, lansată recent, a „lipit“ pantoful, rochia şi geanta de eticheta unor sticle.

Sub denumirea de Suav, în ediţie limitată (6.000 de sticle din fiecare soi), o cramă din Vrancea a produs  nişte vinuri care vizează papilele gustative ale consumatorilor.

„În multe case, femeile aleg vinul", îşi explică George Neacşu de la Senator Wine motivul de a lansa o gamă pentru femei. „E o tendinţă mai veche în pieţe mature, dar care se face simţită şi aici, din ce în ce mai mult. Noi ne-am bucurat să fim prima cramă din România care să vină cu o ofertă dedicată lor şi să ne completăm portofoliul cu produse ce ţintesc o categorie de consumatori pe care o luăm foarte în serios, pentru că ni se pare foarte importantă. Ne-a ajutat mult faptul că exploatăm vii situate în areale viticole diferite (Caraş Severin, Huşi, Vrancea şi Brăila): din cele peste 20 de soiuri cultivate în cele patru zone cu specific diferit, am avut cum să alegem câteva pentru această «dedicaţie specială». Pe de altă parte, să nu uităm că vinul nu se bea decât rareori în singurătate: de cele mai multe ori se bea în familie, cu soţul, cu prietenii - aşa încât oferta noastră nu se limitează doar la femei, ci sunt vinuri gândite să placă şi celorlalţi consumatori."

Producătorul explică şi alegerea simbolurilor de pe etichete: o poşetă, un pantof şi o rochie pe etichete. „Sunt trei imagini care sar în ochi şi care fac parte din viaţa de zi cu zi a femeii moderne, independente şi cu personalitate. Trimit către feminitate, către stilul de viaţă contemporan şi către felul în care se exprimă în exterior personalitatea proprie a fiecărei femei."

Neacşu spune că oferta pentru femei nu se va opri, însă, la vinurile „suave": „Am lansat şi o gamă de vinuri organice, Omnia. Acestea se adresează atât femeilor, cât şi tuturor celor conştienţi de importanţa unei vieţi echilibrate şi sănătoase şi care se străduiesc să găsească variante de alimentaţie ferite de intervenţiile tehnologice moderne".

Vinuri organice din struguri româneşti

Conform producătorului, vinurile organice provin din boabe autohtone: „Soiurile de struguri din această gamă sunt româneşti, prefiloxerice (din cele cultivate pe aceste meleaguri înainte de atacul Philoxera, care a distrus viile din Europa la finalul secolului al XIX-lea) şi sunt produse din struguri certificaţi ecologic, fără utilizarea pesticidelor sau a altor substanţe chimice, departe de orice sursă de poluare. Podgoria în care au fost obţinute aceste vinuri este situată la Însurăţei (judeţul Brăila) şi este cea mai mare astfel de vie din România (din câte ştim noi, chiar şi din sud-estul Europei)".

"Vinul nu se bea decât rareori în singurătate: de cele mai multe ori se bea în familie, cu soţul."
George Neacşu
producător

Ce au de ales consumatoarele?

Cele trei „vinuri pentru femei" disponibile în acest moment pe piaţă sunt, toate, produse din soiuri aromate: Muscat Ottonel, Tămâioasă românească şi Busuioacă de Bohotin. Strugurii au fost culeşi în momentul supracoacerii, iar caracteristicile urmărite în procesul de fabricaţie au fost delicateţea gustativă, lipsa de agresivitate şi intensitatea olfactivă. Preţul de achiziţie este de aproximativ 20 de lei, vinurile fiind de găsit în marile reţele de magazine sau pe site-ul producătorului, www.vinurisenator.ro. Producătorul susţine că versatilitatea acestor vinuri este un element suplimentar de interes: cele trei vinuri pot fi băute şi înainte de masă, ca aperitiv, și în timpul mesei, alături de anumite feluri ca peşte gras sau de vită ori de brânzeturi, dar şi la final, în compania deserturilor.

image
image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite