Secretele şedinţelor scurte şi foarte productive. Ce are de făcut managerul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO www.wall-street.ro
FOTO www.wall-street.ro

Şedinţele sunt consumatoare de timp, necesită multă concentrare şi adesea ştirbesc productivitatea participanţilor. E greu ca după un meeting de 2-3 ore să poţi reveni rapid la taskuri şi devine frustrant atunci când discuţiile din şedinţă se lungesc pe subiecte lipsite de importanţă.

O analiza realizata de Harvard Business Review pe o companie mare a scos la iveala niste rezultate menite sa ne deschida ochii - intr-un an de zile, oamenii din companie au pierdut in total 300.000 de ore in sedinte.

E limpede, asadar, ca sunt o multime de lucruri de imbunatatit in ceea ce priveste felul in care se desfasoara o sedinta. Iata ce ar trebui sa stie orice manager despre organizarea unor meetinguri cu adevarat productive:

Include o componenta vizuala, pe care sa o poata urmari toti participantii

La o sedinta participa mai multe persoane, unele mai pregatite, altele mai putin pregatite. Cei care nu sunt pusi bine in tema vor intrerupe mult discutiile sau vor participa inutil la ele, pierzand timp. Tocmai de aceea este bine ca cel care organizeaza sau conduce meetingul sa pregateasca inainte o schema de discutii pe care sa o vada toti participantii. Astfel de flipchart-uri sunt foarte utile pentru asta si in mod cert ar trebui sa se regaseasca intr-o sala de sedinte. Ele ajuta la o structurare a discutiilor, la gasirea solutiilor si impiedica devierile de la subiect. 

Citiţi continuarea articolului pe www.wall-street.ro

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite