Sărutul cu emoţii de la miezul nopţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sărutul perfect durează între 7 şi 12 secunde, arată un studiu recent
Sărutul perfect durează între 7 şi 12 secunde, arată un studiu recent

Petrecerea care marchează trecerea într-un nou an este menită să adune laolaltă mai mulţi prieteni, care să trăiască într-o atmosferă care speră să dăinuiască pe parcursul următoarelor 12 luni.

Tradiţia spune că aşa cum petreci în noaptea de Revelion, aşa îţi va fi tot anul. Folclorul englez şi cel german întregesc tradiţia şi susţin că prima persoană pe care o întâmpini în noul an, dar şi felul în care o faci vor influenţa mersul lucrurilor pentru întreg anul, scrie yourtango.com. De pildă, un sărut la ora 00.00 va întări relaţia cu partenerul. În schimb, dacă un cuplu care petrece împreună Revelionul nu-şi alocă timp pentru acest moment intim,  previziunile nu sunt de bun augur pentru relaţia lor.

Tehnici şi durată

Nici persoanele singure nu trebuie să se abţină, chiar dacă nu au un partener, pentru că se presupune că anul care vine nu-şi vor găsi jumătatea. Specialiştii atrag însă atenţia că nu trebuie să vă sărutaţi cu oricine, ci cu persoane pentru care simţiţi ceva.

Un mod mai plăcut de a termina un an şi de a începe un altul nu poate fi decât printr-un sărut, însă acest moment trebuie oarecum planificat, spun specialiştii. Studii recente au arătat cât trebuie să dureze sărutul perfect, subliniind însă faptul că acest detaliu diferă în funcţie de cât de bine cunoaşteţi partenerul.

Concret, o cercetare realizată pe 500 de persoane a relevat faptul că atunci când întâlniţi pe cineva la petrecere şi vă sărutaţi de Revelion, momentul trebuie să dureze şapte secunde (cred 61% din subiecţi). Alte persoane au spus că timpul perfect pentru un sărut este de 12 secunde, însă motivele care stau la baza acestor concluzii nu pot fi explicate.

Aceeaşi cercetare a născut dezbateri în ceea ce priveşte modul în care se sărută. Astfel, 36% din cei chestionaţi sunt de părere că nu este nicio problemă dacă se folosesc şi buzele, şi limba. În schimb, 34% spun că este bine să se folosească doar buzele, iar restul de 30% susţin că gura trebuie să fie închisă. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite