Salariile şi datorii plătite cu brânzeturi mucegăite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nu toată lumea este mulţumită de soluţia găsită de companie
Nu toată lumea este mulţumită de soluţia găsită de companie

Reprezentanţii unei companii de lactate din Armenia, aflată în faliment, au anunţat că vor plăti salariile restante angajaţilor şi datoriile către furnizorii de lapte cu brânză mucegăită.

Firma Ashtarak Kat a început să producă nişte cantităţi industriale de brânzeturi mucegăite la începutul acestui an, bazându-se pe un studiu de piaţa realizat în 2015, care a arătat că este o cerere mare atât în Armenia, cât şi în afara ţării. În realitate, oamenii nu s-au înghesuit să cumpere produsele şi în doar câteva luni compania a ajuns în imposibilitatea de a-şi mai plăti angajaţii şi furnizorii, datoriile ajungând la 138.000 de euro, şi a fost nevoită să-şi declare falimentul, scrie odditycentral.com.

Neavând bani pentru a achita salariile, dar cu frigiderele pline, reprezentanţii au găsit un mod inedit de a potoli furia fermierilor care le procură lapte şi a angajaţilor: folosesc brânza drept monedă de schimb. Preţul unui kilogram a fost stabilit la echivalentul a 4 euro, iar patronii cred că cele aproape 60 de tone de brânză cu mucegai din depozite sunt mai mult decât suficiente pentru a acoperi datoriile. Nu toată lumea este însă mulţumită de târg, pentru că şansele de a o putea vinde sunt foarte mici şi există şi riscul de a se strica până găsesc cumpărători.

În lipsa altei alternative, oamenii au căzut de acord, condiţia fiind ca firma să păstreze produsele în frigiderele sale până când se vor găsi cumpărători, iar momentan se poartă discuţii cu Rusia pentru a vinde o bună bucată din lot. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite