Remedii străvechi care îţi vindecă mintea şi corpul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu de puţine ori a fost demonstrat faptul că remediile naturiste chiar dau roade. Leacurile populare, vechi sunt valabile şi în prezent, dând dovadă de eficienţă în îmbunătăţirea funcţiilor organismului.

Echilibrul este cheia pentru un trup sănătos şi pentru o stare bună de spirit, iar toate acestea le poţi avea dacă ştii cum să îţi controlezi nivelul PH-ului din corp, practici gândirea pozitivă şi te bucuri de beneficiile uleiurilor esenţiale. ToppBuzz.com a realizat lista leacurilor străvechi care pot îmbunătăţi funcţiile corpului şi ale minţii.

Pudră de cardamom în cafea

Chiar dacă toată lumea se învârte în jurul obiceiului de a bea cafea, aceasta scade pH-ul şi creşte aciditatea corpului, lucru extrem de dăunător. Pentru a evita acest lucru, încercaţi să adăugaţi o jumătate de linguriţă de pulbere de cardamom la fiecare 350 de mililitri de cafea pe care o pregătiţi. Dacă doriţi să îmbunătăţiţi alcalinizarea corpului, beţi cât mai multă apă pentru a vă menţine nivelul de hidratare.

Alimente alcaline

O dietă alcalină poate face minuni pentru minte, trup şi suflet. Nivelul pH-ul corpului nostru este în mod natural undeva între 7,30 şi 7,45, iar consumul de alimente care să ajute la echilibrarea pH-ului vă va face să vă simţiţi mult mai bine. Fructele, legumele, nucile, seminţele şi produsele care conţin amidon sunt alimentele optime pentru organismul uman. Prea multă carne, produsele lactate, alimentele procesate, zahărul rafinat şi alcoolul pot dezechilibra nivelul pH-ului, lăsând loc bolilor. De asemenea, este foarte important să fiţi atenţi la pH-ul apei pe care o consumaţi. Încercaţi să beţi apă ionizată, dacă este posibil.

Utilizarea uleiului presat la rece

Uleiul oferă foarte multe avantaje, printre care protecţia împotriva gingivitei, a plăcii bacteriene şi a microorganismelor care cauzează respiraţia urât mirositoare. Această practică datează din vremuri străvechi şi implică clătitul gurii cu o lingură de ulei de nucă de cocos, ulei de susan sau ulei de floarea-soarelui, timp de 20 de minute. Enzimele din ulei ajută la eliminarea toxinelor şi acidităţii din organism, reducând inclusiv inflamaţia.Veţi observa, de asemenea, că dinţii devin mai albi, pielea mai curată, iar ochii mai puternici. În plus, nivelul de energie va creşte.

Folosirea turmericului în mâncare

Turmericul a fost folosit de către culturile antice pentru o varietate de lucruri, inclusiv pentru tratarea artritei, a arsurilor la stomac, durerilor abdominale, diareei, gazelor, balonării, durerilor de cap, bronşitei, depresiei, cancerului, bolii Alzheimer şi multor altora. Această puternică plantă ar trebui să fie inclusă în regimul alimentar zilnic, putând fi adăugată în timpul preparării mâncărurilor, în ceai sau alte băuturi. O linguriţă de turmeric pe zi ar trebui să fie unul din trucurile care vă pot creşte şansele la o viaţă mai sănătoasă.

Practică gândirea pozitivă

După cum probabil ştiţi deja, gândurile negative sunt cel mai mare duşman al corpului şi al minţii. Practic, toate bolile încep să se formeze la nivel mental, iar educarea creierului nostru de a gândi pozitiv este un lucru esenţial pentru sănătate. Ar putea dura ceva timp, dar nu renunţa la reprogramarea creierului. E posibil să nu poţi să-ţi stăpâneşti întotdeauna gândurile, dar de fiecare dată când eşti încercat de griji sau frici încearcă exerciţiile de respiraţie conştientă, relaxează-te şi iartă. Respiraţia profundă, meditaţia şi afirmaţiile pozitive vă pot transforma în totalitate viaţa.

Bucură-te de beneficiile uleiului esenţial

Există o mare varietate de uleiuri esenţiale disponibile pe piaţă, toate cu diferite proprietăţi de vindecare. Printre cele mai comune sunt lavanda - care luptă împotriva stresului şi anxietăţii, menta - care poate ajuta la relaxare şi muşeţelul - care ameliorează anxietatea şi stresul. Pentru a le utiliza masaţi o picătură sau două pe zona care vă creează probleme, adăugaţi 15-20 picături la o baie caldă sau utilizaţi-le într-un difuzor de aer.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite