Relaţia dintre partenerii de cuplu, responsabilă de nivelul sănătăţii şi al fericirii membrilor familiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cuplu restaurant  FOTO 123RF

Cercetătorii americani au ajuns la concluzia că partenerii de cuplu au o mare responsabilitate când vine vorba de reducerea stresului în familie. Mai mult, inclusiv sănătatea este determinată de relaţia de prietenie dintre aceştia.

Se spune că o soţie fericită poate asigura fericirea familiei. Pe de altă parte, cercetări recente sugerează că un soţ fericit poate fi responsabil de sănătatea membrilor familiei, scrie fox2detroit.com.

Aşadar, fericirea şi sănătatea membrilor unei familii sunt în strânsă legătură cu o relaţie solidă între soţi. Medicul Michael Roizen de la Clinica Cleveland, Ohio, este de părere că o căsnicie fericită depinde de relaţia de prietenie dintre cei doi parteneri. „Fericirea şi căsătoria sunt extrem de importante. În esenţă, sunt o modalitate de a reduce nivelul stresului“, spune Dr. Roizen.

Cercetarea a analizat aproximativ 2.000 de cupluri ai căror membri aveau vârste cuprinse între 50 şi 94 de ani, constatând că persoanele care au avut căsnicii fericite, de asemenea, au raportat şi un nivel mai bun al sănătăţii.

Experţii sunt de părere că un soţ fericit poate oferi membrilor familiei o viaţă fericită prin susţinerea socială şi introducerea unor obiceiuri sănătoase precum un stil de viaţă echilibrat, sport, alimentaţie sănătoasă sau un program de somn adecvat.

Dr. Roizen spune că nu neapărat căsătoria poate oferi toate aceste beneficii. Indiferent dacă sunt sau nu oficial într-un mariaj, partenerii care petrec mult timp împreună pot dezvolta obiceiuri sănătoase care să le asigure fericirea în cuplu.

Specialistul este de părere că secretul fericirii este căutarea unui partener care să vă ajute să gestionaţi stresul şi să înconjurarea cu oameni care dezvoltă obiceiuri sănătoase.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite