Rămas fără braţe, un fermier se ajută de gură şi de picioare ca să-şi îngrijească mama imobilizată la pat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fermierul chinez Chen Xingyin, 48 de ani, a rămas fără braţe într-un accident survenit pe când avea numai şapte ani. Handicapul nu l-a împiedicat să lupte pentru a avea o viaţă cât mai normală, chiar dacă înseamnă să facă eforturi supraomeneşti ca să aibă grijă de gospodărie şi de mama sa în vârstă de 91 de ani.

Chen Xingyin nu s-a lăsat niciodată învins, fiind obişnuit de la o vârstă foarte fragedă să se descurce, în ciuda faptului că îi lipsesc ambele braţe. Se foloseşte de picioare şi de gură ca să facă mâncare pentru el şi pentru mama sa, care la 91 de ani nu mai este capabilă să-şi poarte de grijă. 

Încă de la 22 de ani munceşte şi creşte animale, iar din ceea ce câştigă reuşeşte să pună ceva de mâncare pe masă în fiecare zi. Chiar dacă ar putea să câştige mai bine din cerşit, Chen nu a vrut să ajungă pe străzi sau să apeleze la mila altora ca să supravieţuiască. Taie lemne şi aprinde focul, duce caprele la păscut, îi dă mamei sale medicamentele de trei ori pe zi şi chiar o hrăneşte ţinând lingura cu gura. 

Vecinii bărbatului sunt impresionaţi de voinţa pe care o are şi de optimismul său, iar povestea sa apărut în mai multe publicaţii din China.

image
image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite