Psiholog: Decorarea timpurie pentru Crăciun ne face mai fericiţi şi ne poate ajuta să scăpăm de stres

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pregătirile de Crăciun se fac parcă mai devreme cu fiecare an, dar acest lucru nu e neapărat un lucru rău, potrivit experţilor în psihologie.

Dacă ascultarea prea multor colinde în perioada de dinaintea sărbătorilor de iarnă ne afectează puterea de concentrare şi sănătatea mintală, iată că există şi o teorie conform căreia oamenii care împodobesc brazii şi casele mai devreme sunt mai nostalgici după perioada copilăriei. 

Mai mult, decorând mai devreme decât ar trebui s-o facem în mod normal ne poate face mai fericiţi şi ne ajută să scăpăm de stres, amintindu-ne de perioada copilăriei, când eram mai puţini preocupaţi de grijile şi responsabilităţile cotidiene pe care le avem în viaţa de adult, scrie Daily Mail. 

Psihianalistul Steve McKeown, fondatorul ONG-ului MindFixers şi proprietar al Clinicii McKeown din Anglia, crede că ar trebui să intrăm în spiritul Crăciunului cât mai devreme şi este un aprig susţinător al acestuia. 

image

Cei care nu cred în spiritul Crăciunului şi care nu se lasă purtaţi de el se pot lipsi de sentimentele pierdute ale nevinovăţiei copilăriei, de bucurie în starea ei cât mai pură. 

Într-o declaraţie pentru publicaţia Unilad, McKeown a spus: „Deşi ar putea exista o serie de motive simptomatice pentru care cineva ar dori să instaleze obsesiv decoraţiunile de Crăciun mai devreme, cel mai adesea, asta se întâmplă fie din motive nostalgice, pentru a retrăi magia resimţită în copilărie, fie pentru a compensa neglijarea sărbătorilor trecute“.

„Într-o lume plină de stres şi anxietate, oamenii vor să se asocieze cu lucruri care îi fac fericiţi, iar decoraţiile de Crăciun evocă acele sentimente puternice ale copilăriei. Decoraţiunile sunt pur şi simplu o ancoră sau o cale spre acele emoţii magice ale bucuriei intense din trecut“, a adăugat psihoanalistul.  

Studiile anterioare au descoperit, de asemenea, că decorarea exterioară a casei te face să pari mai prietenos în faţa vecinilor. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite