Proporţia de aur: cine se apropie de ideal din punct de vedere fizic şi cum îţi poţi calcula coeficientul de frumuseţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul de aur, raportul de aur sau secţiunea de aur, primul număr iraţional descoperit şi definit în istorie, aproximativ egal cu 1,618, a fost folosit de arhitecţi sau artişti care şi-au proporţionat lucrările în funcţie de raportul de aur, convinşi că astfel vor obţine o estetică plăcută. Pe baza acestui număr s-a calculat şi măsura în care vedetele feminine se apropie de idealul de frumuseţe.

În antichitate, numeroşi artişti au încercat să se apropie de perfecţiune raportându-se la Numărul de aur sau Secţiunea de Aur când şi-au realizat capodoperele. În această idee, brandul de lenjerie intimă Bluebella a analizat cât de mult se apropie de idealul de frumuseţe mai multe celebrităţi, printre care şi actriţa Scarlett Johansson. Aceasta a obţinut cel mai bun rezultat, situându-se pe prima poziţie a clasamentului, cu un procent de 96,4% (calculul numărului de aur oferind rezultatul 1.56). 

Pe locul secund s-a situat vedeta americană de televiziune Kim Kardashian, cu 96, 3% (graţie rezultatului de 1.558), iar pe locul trei s-a clasat actriţa Helen Mirren, care la vârsta de 69 de ani a obţinut 95,6%, cu rezultatul 1.546. Sex-simbolul Marilyn Monroe a ocupat abia locul patru, cu 94%, proporţia calcualtă fiind de 1.7185.

Cum îţi poţi calcula proporţia de aur

Măsoară circumferinţa bustului în punctul cel mai proeminent (B), apoi circumferinţa taliei unde este cea mai îngustă (T) şi şoldurile în punctul unde se lăţesc cel mai mult (Ş).

Măsoară apoi de la linia bustului până la talie (BT) şi de la talie până la linia şoldului (ŞT).

(B-T) x BT x 0.5 = cifra bustului
(Ş - T) x ŞT x 0.5 = cifra şoldului

Apoi calculează:

Cifra bustului  + Cifra şoldului / Cifra şoldului = Raportul de aur

Analiza făcută pe vedetele feminine a scos la iveală că femeile cu forme se apropie cel mai des de Proporţia de Aur, la fel şi cele cu trupuri atletice, cum este actriţa Cameron Diaz sau fostul model Elle Macpherson. Astfel, în timp ce unele vedete au depăşit numărul de aur, iar altele s-au clasa mai departe de ideal, Scarlett Johansson s-a apropiat cel mai mult de râvnita perfecţiune fizică.

image

Scarlett Johansson FOTO Daily Mail 

image

Kim Kardashian. FOTO Daily Mail 

image

Hellen Mirren. FOTO Daily Mail 


 

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite