Proiect controversat: un artist s-a drogat cu 20 de substanţe interzise şi a realizat desene din care reiese cum s-a simţit sub influenţa lor FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Codeină FOTO Bored Panda
Codeină FOTO Bored Panda

Inspiraţia poate proveni din multe locuri, însă cea mai pură formă de creativitate vine chiar din interiorul artistului. În încercarea de a da naştere unor opere cât mai sincere, un artist american a testat efectele a 20 de droguri diferite în numele artei, dând naştere unui proiect extrem de controversat.

Un designer grafic din San Francisco, Statele Unite, a împins limitele realităţii într-un proiect artistic, prin care a iscat numeroase controverse. Brian Pollett, cunoscut şi sub pseudonimul Pixel-Pusha, a încercat, în fiecare zi timp de 20 de zile, câteva un drog diferit, sub influenţa căruia a realizat câte o operă de artă.

Motivaţia bărbatului a fost „crearea de oportunităţi de educare, fie că vorbim despre droguri psihedelice sau artă”, potrivit portalului „Bored Panda”. 

Imaginează-ţi că trecutul, viitorul şi timpul liniar au dispărut. Te poţi concentra doar pe existenţa ta din prezent. Ideea zilei de mâine este pur şi simplu ilară. Astfel am putut crea fără să fiu influenţat de grija că operele mele vor fi judecate de alţii, fără să analizez excesiv procesul. Am creat, intuitiv, cele mai sincere forme de artă, a declarat Pollett. 

Deşi se declară un fan al formelor de artă autentice, personale, ale căror procese de creaţie nu sunt influenţate atât de mult de factori exteriori, ci mai mult de trăirile interioare ale artistului, Brian Pollett nu încurajează consumul de substanţe interzise. În lista de droguri consumate de bărbat, din care majoritatea sunt interzise prin lege, au intrat şi alcoolul şi dragostea, ambele distorsionând realitatea celui care bea peste măsură sau, de cealaltă parte, se îndrăgosteşte. De fapt, hormonii eliberaţi de creier atunci când suntem îndrăgostiţi sunt, cu siguranţă, cel mai puţin dăunători din colecţia de substanţe pe care le-a ales Pollett.

drog

Printre drogurile luate de artist se regăseşte şi cocaina FOTO Bored Panda

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite