Povestea băieţelului cu părul îngheţat care a topit inimile internauţilor: „Chiar dacă acum sunt o vedetă pe Internet, nu pot fi mândru“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un băieţel în vârstă de opt ani din China a frânt inimile oamenilor din întreaga lume şi a devenit un simbol în mediul online după ce o fotografie în care apare cu părul îngheţat, după ce a mers kilometri întregi prin ger pentru a ajunge la şcoală, a fost făcută publică de învăţătorul său.

Într-o dimineaţă extrem de friguroasă, cu o temperatură de -9 grade Celsius, Fuman Wang, un băieţel în vârstă de opt ani care locuieşte într-o zonă de munte, a străbătut 4,5 kilometri prin ger pentru a ajunge la şcoală. Fuman provine dintr-o familie săracă, aşa că părinţii nu şi-au putut permite să-i cumpere hăinuţe corespunzătoare pentru iarnă. După două ore, băiatul a intrat în sala de curs, iar colegii au izbucnit în râs deoarece avea părul, sprâncenele şi genele complet îngheţate şi obrajii foarte roşii, ceea ce-l făcea să arate ca un om de zăpadă, notează New York Times.

Învăţătorul său de la şcoala primară Zhuanshanbao, din provincia sudică Yunnan, i-a făcut o fotografie băiatului şi a postat-o pe WeChat, o aplicaţie populară în China. În scurt timp, fotografia a devenit o adevărată senzaţie pe internet, oamenii catalogându-l drept un simbol al ambiţiei incredibile pe care o au locuitorii din mediul rural, care reprezintă 43% din populaţia Chinei.

Credit AFP

image

Wang Fuman a devenit imaginea milioanelor de copii săraci din China care sunt uitaţi şi nevoiţi să se descurce pe cont propriu după ce părinţii pleacă la muncă în oraşele mari. Copiii întâmpină o mulţime de obstacole, inclusiv malnutriţia, condiţiile precare de trai şi accesul redus la transport, iar acestea contribuie la rata ridicată a abandonului şcolar.

Mass-media l-a numit „băiatul de gheaţă“ sau „băiatul îngheţat“. De asemenea, pe reţelele sociale au circulat şi imagini cu mâinile lui Fuman, umflate şi crăpate din cauza frigului. Cu toate acestea, băiatul a reuşit să obţină un punctaj aproape perfect la testul pe care l-a dat în acea dimineaţă.

image image

Imaginile cu Fuman au impresionat şi i-au determinat pe oameni să facă donaţii, iar până acum s-au strâns peste 330.000 de dolari. Oficialii locali au declarat că vor începe un program pentru a oferi haine de iarnă copiilor săraci din regiune.

Într-un interviu acordat televiziunii de stat din China, Fuman a povestit cum decurge drumul zilnic până la şcoală şi a precizat că în ziua în care i-a fost făcută fotografia îşi uitase căciula şi mănuşile acasă. Băieţelul a declarat că speră să fie admis la o universitate din Beijing şi visează să devină poliţist sau om de ştiinţă. „Chiar dacă acum sunt o vedetă pe Internet, nu pot fi mândru“, a precizat copilul.

Băiatul şi sora lui mai mare au fost părăsiţi de mamă şi locuiesc cu bunica bolnavă, iar tatăl lor lucrează în construcţii la aproximativ 250 de kilometri depărtare. „Îmi fac griji tot timpul pentru ei. Sper ca ambii să îşi termine studiile şi să-şi găsească un loc de muncă stabil“, a declarat tatăl copiilor.

 

 

 

Stil de viață


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri