Planta săptămânii: Eleganta sophora japonica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Originară din China şi Coreea, sophora japonica are aproximativ 45 de soiuri, atinge până la 30 de metri înălţime şi 20 de metri lăţime şi este cultivată în special pentru frunzele sale elegante şi pentru paniculele florale ce seamănă cu cele de mazăre. Rubrică realizată cu ajutorul www.relucaimportplante.ro

Sophora japonica este preferata grădinarilor pentru plusul de frumuseţe pe care îl aduce spaţiului în care e plantată, dar mai ales pentru îngrijirea minimală de care are nevoie. Suportă bine umiditatea crescută, dar şi căldura excesivă, poluarea marilor oraşe, dar şi vântul puternic, şi poate face faţă gerului de peste iarnă.

Dacă o vrei în grădina ta, e bine să ştii că trebuie s-o plantezi în pământ moderat de fertil, dar bine drenat, şi într-un loc cu soare din plin. Nu trebuie s-o tai prea des sau prea drastic, ci doar din când în când s-o scapi de ramurile moarte şi de cele care cresc în interiorul coroanei.

Cele mai cunoscute tipuri de sophora japonica sunt:

- Sophora secundiflora: veşnic verde, la maturitate poate atinge 4-5 m. Florile ei apar la începutul primăverii în ciorchini parfumaţi, de culoare bleu-lavandă.

- Sofora japonica pendula: are frunze caduce, iar odată ce înaintează în vârstă produce ciorchini de flori de culoare alb-crem. În cazul ei, terenul poate fi calcaros, nispos, acid. Suportă însă şi pământ umed, bine drenat.

- Sophora tomentosa: se plantează în sol sărac şi preferă soarele direct sau umbră uşoară. Trebuie să aibă o bună circulaţie a aerului pentru a evita infestarea cu ciuperci. În sezonul secetos, trebuie irigată.


Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite