Pisica ta este mai independentă decât îţi imaginezi, arată studiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Cercetătorii de la Universitatea din Lincoln, Marea Britanie, au descopeirt că, spre deosebire de câini, pisicile domestice nu se simt mai în siguranţă în apropierea stăpânilor, ceea ce confirmă faptul că pisicile sunt foarte independente.

Deşi studiile anterioare susţineau că atât câinii cât şi pisicile au nevoie de compania unui om, cercetătorii au descoperit că pisicile pot fi foarte independente, susţine Daniel Mills pentru sciencealert.com.

Cercetarea a dezvăluit că pisicile domestice se simt la fel de confortabil şi în siguranţă, atât în compania stăpânilor, cât şi în absenţa acestora. Studiul a plasat pisicile, pentru un anumit interval de timp, în trei ipostaze: într-o cameră împreună cu stăpânul, după care au fost lăsate în compania unui necunoscut, şi în cele din urmă singure. 

„Deşi pisicile au mieunat mai mult după ce stăpânul a plecat, decât după ce străinul a părăsit camera, nu am observat alte dovezi care să sugereze că felinele simt o legătură de siguranţă şi de ataşament faţă de stăpânii acestora” adaugă Mills.

Deşi ne-am dori să credem că pisicile noastre sunt foarte ataşate de noi, cercetările nu confirmă faptul că acestea nu ne plac, ci doar că nu au atâta nevoie de noi precum ne-am imagina.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite