Ochelarii pot creşte nivelul de protecţie împotriva COVID-19, sugerează un expert în boli infecţioase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ochelarii pot creşte nivelul de protecţie împotriva COVID-19
Ochelarii pot creşte nivelul de protecţie împotriva COVID-19

Un experi american în prevenţia bolilor infecţioase atrage atenţia asupra infectării cu COVID-19 prin contactul stropilor de salivă cu ochii. Acesta recomandă purtarea ochelarilor sau a vizierei.

Dr. Anthony Fauci, expert american în boli infecţioase, recomandă purtarea ochelarilor sau a vizierei pentru o mai mare protecţie împotriva infectării cu COVID-19.

Blocarea agenţilor patogeni prin protecţia ochilor poate creşte nivelul de prevenire a infectării cu coronavirus, este de părere expertul american în boli infecţioase, Dr. Anthony Fauci. Specialistul recomandă purtarea ochelarilor de protectie.

„Dacă aveţi ochelari de protecţie sau un scut facial, ar trebui să le folosiţi”, a spus dr. Fauci pentru ABC News. Şi viziera, aşa cum este numit scutul facial, deşi nu are etanşeitatea ochelarilor speciali, poate oferi un anumit grad de protecţie pentru ochi.

Coronavirusul este contagios în primul rând prin picăturile de salivă expectorate în timpul tusei, strănutului sau în momentul vorbirii. Aceste particule pot ajunge în ochi.Deşi nu este calea principală de transmitere a virusului, este unul din modurile în care virusul poate părunde în organism.

„Dacă doriţi cu adevărat o protecţie imbatabilă, este nevoie să vă protejaţi gura, nasul, dar şi ochii“, a spus dr. Fauci.

image

Un semn al prezenţei virusului în corp este şi înroşirea ochilor, lucru care încurajează oamenii de ştiinţă să susţină că virusul poate fi contactat inclusiv prin ochi.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite