O pastilă din coral ne va proteja de ultraviolete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cremele de protecţie solară vor putea fi înlocuite, pe viitor, cu pastile pe bază de coral care ne vor proteja împotriva razelor ultraviolete.

O singură astfel de pastilă ar putea oferi protecţie îndelungată pentru mai multe săptămâni, cred cercetătorii britanici de la Universitatea „King's College" din Londra care intenţionează obţinerea acestei pastile în următorii 10 ani. Potrivit oamenilor de ştiinţă britanici, această pastilă ar oferi protecţie nu doar pielii ci şi tuturor ţesuturilor expuse la soare. Prin urmare, afecţiunile care apar al nivelul ochilor din cauza expunerii la ultraviolete fără ochelari de soare adecvaţi ar fi prevenite prin administrarea unei astfel de pastile.

Administrată ca supliment alimentar


Ideea unei astfel de pastile, care ar putea fi un supliment alimentar, a apărut când cercetătorii au descoperit că nu doar coralii, care sintetizează un aminoacid care îi protejează de ultraviolete, ci şi peştii care se hrănesc din recifurile de corali beneficiază de aceeaşi protecţie. „Dacă peştii consumă hrană din recifurile de corali, acest aminoacid care are efect de ecran solar se metabolizează şi se depune în structuriel ochilor şi ale pielii, de aceea suntem convinşi că o pastilă care ar conţine acest aminoacid ar produce acelaşi efect", spune dr. Paul Long de la Universitatea „King's".

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite