O bacterie care provoacă infecţii la nivelul creierului a fost descoperită în sistemul de distribuţie a apei din Texas

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oficialii orasului au avertizat că persoanele cu un sistem imunitar slăbit, copiii şi bătrânii sunt ” deosebit de vulnerabili
Oficialii orasului au avertizat că persoanele cu un sistem imunitar slăbit, copiii şi bătrânii sunt ” deosebit de vulnerabili

Autorităţile din Lake Jackson, Texas, au declarat stare de alertă după ce a fost detectată o amibă mortală în sistemul public de apă al oraşului. Aceasta poate cauza infecţii ale creierului, care de obicei, sunt fatale.

Locuitorii au fost sfătuiţi să-şi fierbă apa înainte de a o folosi. Avertismentul a fost extins şi în oraşele limitrofe iniţial, dar a fost ridicat, rămânând în vigoare doar în Lake Jackson.

Autorităţile sunt de părere că microbul „reprezintă o ameninţare iminentă pentru sănătatea şi siguranţa publică, inclusiv pierderea de vieţi omeneşti”, scrie usatoday.com

Autorităţile „lucrează activ la un plan de spălare şi dezinfectare a sistemului de apă", dar nu se ştie cât va dura acest lucru, a declarat Comisia pentru calitatea mediului din Texas.

Naegleria fowleri, „bacteria mâncătoare de creier“ e întâlnită în mod normal în apa curgătoare, peste tot în lume. De obicei oamenii se infestează atunci când apa contaminată intră în contact cu nasul, ajungând astfel la creier.

La începutul acestei luni, Josiah McIntyre, în vârstă de 6 ani, a murit după ce a contractat microbul. Familia lui Josiah a spus că a fost testat pentru streptococ, COVID-19 şi alte boli când a început să aibă febră, dureri de cap şi să prezinte vărsături, dar până au realizat medicii că este vorba de N. fowleri, era prea târziu.

„Vrem doar ca oamenii să fie conştienţi de faptul că această bacterie există“ a declarat mama băiatului.

Oficialii orasului au avertizat că persoanele cu un sistem imunitar slăbit, copiii şi bătrânii sunt ” deosebit de vulnerabili.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite