NFT-bijuterii: CryptoPunks, unele dintre cele mai scumpe NFT-uri din lume, intră în lumea reală sub formă de pandantive realizate de Tiffany

0
0
bijuterii tiffany cryptopunks
Prima bijuterie este replica fidel─â a NFT-ului de┼úinut de Alexandre Arnaul, vicepre┼čedintele Tiffany

Celebra companie de bijuterii Tiffany and Co. este cel mai recent brand de lux care ├«┼či asociaz─â imaginea cu Web 3 ┼či lanseaz─â o serie limitat─â de bijuterii inspirate de celebrele NFT-uri CryptoPunks, unele dintre cele mai scumpe din lume.

Ini┼úiativa ├«i apar┼úine lui Alexandre Arnault, vicepre┼čedinte al companiei ┼či fiu al omului de afaceri Bernard Arnault, pre┼čedintele consiliului de administra┼úie al grupului de branduri de lux LVMH LVMH Mo├źt Hennessy-Louis Vuitton, care a achizi┼úionat anul trecut brandul de bijuterii.

Potrivit site-ului oficial al companiei, colec┼úia va avea un num─âr limitat de exemplare, numite NFTiff-uri: 250. Acestea vor fi realizate at├ót sub form─â form─â fizic─â, de pandantive, pentru un public exclusivist, mai exact pentru cei care sunt deja proprietari ei celebrelor NFT-uri din colec┼úia CryptoPunks, c├ót ┼či de jetoane nonfungibile (o reprezentare fidel─â a pandantivelor).

Pre┼úul este de 30 de ETH pentru fiecare obiect ┼či arta digital─â aferent─â (apoximativ 50.000 de dolari la cursul actual al acestei criptomonede). Bijuteriile vor fi o copie fidel─â a NFT-urilor CryptoPunks (pentru fiecare cump─âr─âtor ├«n parte) ┼či vor fi realizate din aur, diamante ┼či alte pietre pre┼úioase sau semipre┼úioase.

Alexandre Arnault (30 de ani) este el ├«nsu┼či de┼úin─âtor al unui token din colec┼úia CryptoPunks, pe care l-a transformat ├«n bijuterie.┬á

alexandre arnault vicepresedinte tiffany foto profimedia

Alexandre Arnault FOTO Profimedia

├Än calitate de vicepre┼čedinte al Tiffany, acesta vrea s─â aduc─â un suflu nou companiei fondate ├«n urm─â cu 185 de ani ┼či s─â atrag─â clien┼úi mai tineri. El i-a cooptat pe Beyonce ┼či Jay-Z ├«ntr-o campanie pentru Tiffany (cu puternice referin┼úe la celebra plicul─â ÔÇ×Breakfast at Tiffany╩╝sÔÇť, cu Audrey Hepburn), dar adaptat─â pentru genera┼úia TikTok.

Un NFT (token nefungibil) este o unitate de date unic─â dintr-un blockchain, c─âreia ├«i corespunde un fi┼čier ├«n diverse formate: audio, video, text, fotografii, picturi, clipuri etc. De┼či fi┼čierele ├«n sine pot fi copiate ┼či folosite de alte persoane, jetoanele nefungibile care le sunt asociate sunt un certificat digital de autenticitate, care le ofer─â cump─âr─âtorilor dreptul de proprietate.

CryptoPunks este o colec┼úie celebr─â lasat─â ├«n 2017: 10.000 de personaje generate algoritmic de computer, av├ónd caracteristici unice. Aceste NFT-uri au fost puse la dispozi┼úie gratuit unor utilizatori din blockchain-ul Ethereum, dar, ulterior, unele dintre ele au fost v├óndute cu sume uria┼če, ajung├ónd chiar ┼či la 10 milioane de dolari.

Tiffany se alătură altor branduri de lux care sunt prezente în Metaverse cu colecţii de NFT-uri: Prada, Gucci, Ray Ban, Bulgari etc.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite