„Ne pare rău să vă dezamăgim“: scrisoarea emoţionantă a unui homosexual către mamele persoanelor gay din lumea întreagă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Huffington Post
FOTO Huffington Post

După ce Eurovisionul a fost câştigat de travestitul Conchita Wurst, devenit noul simbol al comunităţii gay, lumea întreagă a părut că se împarte în două tabere, mai clar ca niciodată: cei care acceptă persoanele cu altă orientare sexuală şi cei care nu le pot tolera. Dincolo de vâlva stârnită de Conchita, un scriitor american transmite un mesaj mamelor nevoite să accepte că fiii sau fiicele lor s-au dovedit altfel decât se aşteptau.

În ideea discriminării şi a dificultăţilor cu care se confruntă persoanele cu altă orientare sexuală, Rick Clemons, un autor american care şi-a recunoscut public homosexualitatea, după 38 de ani de tăcere absolută şi 13 ani de căsătorie cu o femeie, vine în ajutorul persoanelor gay, şi nu numai, printr-o serie de cărţi şi şedinţe de consiliere dedicate acceptării propriei sexualităţi. 

Acelaşi Rick Clemons a scris, pe YourTango.com, o scrisoare emoţionantă, preluată de Huffington Post, dedicată mamei sale, dar şi celorlalte mame ale căror fii sau fiice sunt gay, homosexuali, bisexuali sau transsexuali.

„Mamă, trebuie să ştii că eşti cea mai tare, chiar dacă relaţia noastră a avut suişuri şi coborâşuri. Ştiu că nu a fost uşor pentru tine să fii mama unui copil considerat anormal. Dar, până la urmă, ce înseamnă să fii normal? Eu cred că suntem normali, cu toţii. Desigur, dacă aş putea face ceva să fiu normali într-o manieră care ar face lucrurile mai uşoare pentru tine, aş face-o într-o bătaie de inimă. O inimă care nu ar fi bătut dacă nu ai fi fost tu. În timp ce eram în pântecul tău, au avut loc nişte încurcături care au produs schimbări în ADN-ul meu. Acum, şterge-ţi lacrima şi nu mai plânge. Nu trebuie să te simţi responsabilă pentru orientarea mea sexuală sau pentru identitatea mea de gen. Nu ai greşit cu nimic, pur şi simplu s-a întâmplat. Noi, celor ale căror iţe s-au încurcat în pântecele voastre, nu învinuim pe nimeni, nici măcar pe Cel de Sus pentru cum am evoluat. Ăştia suntem – lesbiene, gay, bisexuali şi transsexuali – şi nu este nimeni de vină pentru asta. Pur şi simplu aşa a fost să fie”, scrie autorul.

„Ne-aţi conceput, ne-aţi purtat în pântecul vostru şi ne-aţi adus pe această lume. Ne-aţi protejat în copilărie şi aţi fost şocate când aţi realizat că nu suntem cine vă aşteptaţi voi să fim. Ne pare rău să vă dezamăgim. Chiar dacă ne-aţi fost alături când v-am spus adevărul, ştim că nu v-a fost uşor să auziţi acele cuvinte. Nici nouă nu ne-a fost uşor să le spunem, să ne recunoaştem orientarea, pentru prima dată. Vedeţi voi, mamelor, fie că al vostru copil este membru al comunităţii LGBT, fie că este un tocilar, un câştigător al Premiului Nobel pentru Pace sau un om obşnuit, ar trebui să fiţi mândre că l-aţi adus pe această lume. Faptul că ne-aţi purtat în pântec timp de nouă luni vă face un star, câştigătoare de Oscar“, continuă Clemons 

Tot ce aţi făcut pentru noi, inclusiv faptul că ne-aţi şters la fund, ne-a ajutat să devenim cine suntem şi să decidem singuri, pentru noi. Nu ne-aţi învăţat să fim lesbiene, gay, bisexuali sau transsexuali, pentru că aşa ceva nu se învaţă. Tot ce aţi făcut a fost să aduceţi o inimă pe această lume. O inimă care bate, respiră, este acoperită de piele şi care dansează pe o altă muzică“, se mai arată în scrisoare. 

„Vrem să ştiţi că suntem răbdători, chiar dacă, uneori, arătăm altceva. Nu vă cerem să vă schimbaţi părerile şi credinţele pentru a ne accepta. Nu ar fi corect, cum nu ar fi corect nici ca voi să ne cereţi să ne schimbăm pentru a ne accepta. Dacă ne vom baza pe această idee, vom porni pe o cale distructivă şi vom pretinde, cu toţii, că suntem altcineva. Haideţi să acceptăm, cu toţii, că avem valori şi credinţe diferite despre orientarea sexuală şi că nu este nevoie să schimbăm acest lucru. Trebuie să recunoaştem că suntem, cu toţii, compuşi din piele, oase, sânge, muşchi, vene, celule şi suflet, iar asta datorită femeii care ne-a dat naştere pentru a învăţa cum să fim oameni unici şi speciali. Dacă nu am fi unici, lumea ar fi precum un film mut, alb negru. Pentru asta vă mulţumim, mamelor. Vă vom fi veşnic recunoscători, deşi nu suntem consideraţi a fi normali. Dar ce înseamnă a fi normal şi, cel mai important, ce legătură are dragostea cu acest aspect?”, îşi încheie Clemons pledoaria.


Citeşte şi:

Adevăruri despre homosexualitate, căsătorie şi conflictele arabo-israeliene, spuse de Papa Francisc

Spania este cea mai tolerantă ţară în privinţa homosexualităţii


Homosexualitate şi normalitate (IV): Studiile ştiinţifice

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite