Micşorarea facturii  de electricitate: cinci dispozitive care consumă energie chiar şi când sunt închise

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uitate în priză, multe dispozitive electrice continuă să consume energie. Printre acestea se numără încărcătorul telefonului mobil, televizorul şi aparatele cu temporizator.

Ştiaţi că aparatele electrocasnice pot consuma energie electrică şi pot continua să funcţioneze chiar şi atunci când butonul de alimentare este în poziţia „oprit“? Pentru a vă ajuta să micşoraţi facturile la electricitate, BrightSide.me a realizat câteva cercetări pentru a aflat care dispozitive continuă să consume energie chiar şi după ce sunt oprite.

Încărcătorul telefonului

Un încărcător lăsat în priză continuă să utilizeze energie chiar şi atunci când nu există niciun dispozitiv conectat la acesta. Puterea este minimă, ajungând să consume aproximativ 1,2w pe zi

Un tuner TV

Un tuner TV continuă să consume energie chiar şi după ce îl dezactivaţi, ajungând la un consum de până la 22 de w pe zi. Cei mai mulţi dintre utilizator nu trec dispozitivul nici măcar în modul standby, considerând că este suficientă oprirea televizorului.

Televizorul

image

Ştiaţi că simpla stingere a televizorului pune dispozitivul în modul de aşteptare, fără a opri consumul de energie electrică? Acesta consumă aproximativ 24 w pe zi.

Calculatoare şi laptopuri

image

Chiar şi dezactivate, PC-urile şi laptop-urile continuă să funcţioneze. De aceea, atunci când le deconectaţi, puteţi economisi până la 96 w pe zi.

Dispozitive cu temporizator

image

Un astfel de detaliu,ca un cronometru de lucru, vă poate spune că dispozitivul este încă pornit. Prin deconectarea aparatului economisiţi până la 108 w pe zi.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite