Violet vibrant, culoarea anului în 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Culoarea-vedetă în industria modei şi în cea a designului de interior va fi anul viitor violetul vibrant, după cum anunţă compania americană Pantone.

Reprezentanţii Pantone, firma specializată în producţia de lacuri şi vopsele, au decis ca, pentru următoarele 12 luni, piesele vestimentare şi obiectele de design să fie stilizate în violet vibrant, culoarea orhideei, relatează „The Huffington Post“.

Dacă anul trecut, pe podiumurile celor patru capitale de modă (New York, Londra, Milano şi Paris) au păşit manechine îmbrăcate în ţinute verde smarald, în 2014, designerii se vor orienta spre o nuanţă uşor dramatică.

„Este un pic diferită, un pic excentrică şi nu este o culoare primară. Violetul reprezintă o invitaţie la inovaţie, pentru că nuanţele cuprinse în paleta ei coloristică oferă oportunitatea de a face lucruri creative“, a declarat Leatrice Eiseman, directorul executiv al Pantone Color Institute, argumentând că oamenii au tendinţa să asocieze purpuriul cu originalitatea şi creativitatea.

Printre personalităţile care preferă să îmbrace piese vestimentare de culoare violet se numără şi Michelle Obama, Prima Doamnă a Statelor Unite.

Alegerea culorii anului nu este aleatorie. Compania Pantone studiază influenţa pe care culorile o au pe plan mondial, inclusiv utilizările lor în industria cinematografică şi cea de divertisment, în colecţiile de artă de pe Glob, dar şi în ceea ce priveşte destinaţiile de vacanţă în vogă. Importanţa unei culori poate să provină şi din anumite criterii tehnologice, din disponibilitatea noilor texturi şi a efectelor pe care o culoare le are asupra lor.

Citeşte şi:

MODĂ Ce ne aşteaptă în 2013  

Prima întâlnire. Ce culoare trebuie să aibă hainele unei femei pentru a fi considerată atrăgătoare 

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite