VIDEO Zara, obligată să-şi „cureţe“ produsele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zara se pregăteşte de detoxificare. FOTO AFP
Zara se pregăteşte de detoxificare. FOTO AFP

Reprezentanţii brandului spaniol Zara au anunţat că până în 2020 vor elimina ingredientele chimice aflate în componenţa produselor. Schimbarea vine ca reacţie la campania iniţiată de Greenpeace pentru a detoxifica, la propriu, industria modei.

La sfârşitul lunii noiembrie organizaţia non-guvernamentală Greenpeace a emis  raportul „Hainele toxice, moda cusută cu aţă albă“. Activiştii pentru protecţia mediului au criticat brandul Victoria’s Secret pentru nivelul ridicat de ftalaţi (substanţe care se adaugă plasticului pentru a creşte flexibilitatea, transparenţa şi rezistenţa), cu menţiunea că dacă produsele de lenjerie intimă ar fi fost, de fapt, păpuşi, Uniunea Europeană le-ar fi interzis.

După ce au semnalat aceste probleme,voluntarii de la Greenpeace au reuşit să convingă 315.000 de persoane să li se alăture campaniei de igienizare a modei, pe care au lansat-o anul trecut. Ca reacţie, 700 de persoane au protestat săptămâna trecută în faţa magazinelor Zara din întreaga lume.

„Greenpeace îmbrăţişează angajamentul brandului Zara pentru o modă lipsită de toxicitate“, a comentat Martin Hojsik, coordonatorul campaniei. Zara şi Inditex, compania-mamă, îşi vor obliga furnizorii ca până în 2020 să elimine complet din componenţa produselor toate ingrediente chimice care sunt toxice, iar Zara şi-a rugat 20 de furnizori ca până în martie 2013 să respecte regula.

„Vrem să-i inspirăm pe oameni să provoace industria şi să pună capăt acestei dependenţe faţă de toxicitate“, a explicat Tommy Crawford, purtătorul de cuvânt al organizaţiei. „Asta presupune noi modalităţi de a-i implica pe oameni, precum şi feluri noi de a formula inspiraţia creatoare din modă“, a adăugat acesta.

Pe lângă Zara, şi alte branduri şi-au mai luat angajamentul de a urma procesul detoxificării. Printre acestea se numără Nike, Puma, Adidas, Hennes & Mauritz, C&A, Li-Ning şi Marks and Spencer.

Videoclipul campaniei de detoxificare a modei 

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite