VIDEO Cine este designerul pentru care fanii vor sta la coadă, din nou, la H&M?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Isabel Marant, o prezenţă atipică în lumea modei
Isabel Marant, o prezenţă atipică în lumea modei

Retailerul suedez continuă să producă după reţeta succesului, descoperită în 2004, motiv pentru care astăzi a anunţat următorul designer high fashion care va crea colecţia pentru toamnă-iarnă 2013.

Pe 14 noiembrie, în magazinele H&M din toată lumea se va repeta povestea: cozi interminabile la lansarea colecţiei unuia dintre cei mai apreciaţi designeri ai momentului. Dacă numele Isabel Marant nu răsună atât de puternic precum Chanel sau Dior, cu siguranţă creaţiile sale au ajuns să fie atât de cunoscute, în doar câţiva ani, precum brandurile de lux. 

Designerul francez este direct „responsabil” pentru apariţia trainerilor cu platformă, care astăzi sunt imitaţi şi reproduşi de firme din toată lumea. Fashionistele din România au fost atinse de „microbul” influenţei Marant încă din toamna trecută, când au putut să fie observate creaţiile acesteia în moda străzii.

„Sunt flatată de colaborare: H&M lucrează cu cei mai buni designeri, iar această invitaţie mă onorează incredibil de mult. Ţelul meu este să creez ceva real, pentru ca femeile să se poată bucura în fiecare zi, cu o anumită neglijenţă şic, cu un aer parizian. Te îmbraci fără să dai prea multă atenţie şi tot arăţi sexy. Colecţia va fi infuzată cu acest tip de uşurinţă şi va avea această atitudine. Moda mea pune accentul pe personalitate”, a spus Isabel Marant despre colecţia sa.

image

Din 2004, când Karl Lagerfeld a creat prima colecţie pentru H&M, s-a creat un ritual al împerecherii dintre high fashion şi high street. Stella McCartney, Versace, Lanvin, Maison Martin Margiela şi Marni au creat piese accesibile ca preţ, dar originale pentru brandul suedez.

image

(Designerul Isabel Marant (stânga) şi Margareta van den Bosch, director executiv H&M FOTO vogue.co.uk)

„Suntem extrem de încântaţi că Isabel Marant a acceptat invitaţia noastră”, a spus Margareta van den Bosch, directorul executiv H&M. „Felul în care îmbină diferite elemente în colecţiile sale, din care rezultă un stil urban, fără efort, o face să fie contemporană în adevăratul sens al cuvântului. Este fantastică pentru felul în care vede detaliile etnice şi are abilitatea rară de a crea ceea ce oamenii chiar vor să poarte”, a declarat ea. 

MagazinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite