Un inel conceput și purtat de rapperul Tupac, vândut pentru o sumă record. Cât valorează

0
Publicat:

Inelul simbol al legendarului rapper Tupac Shakur a fost achiziționat, în schimbul unei sume record. Licitația s-a încheiat în decursul zilei de marți și a fost organizată de prestigioasa casă de licitații Sotheby's.

Inelul simbol al legendarului rapper, Tupac FOTO Sotheby's
Inelul simbol al legendarului rapper, Tupac FOTO Sotheby's

Bijuteria unică, ce are un design în formă de coroană, este din aur și ornată cu rubine și diamante, a fost purtată de Tupac înainte de tragicul său sfârșit în 1996, potrivit AFP.

Licitația, dedicată stilului muzical hip-hop, a fost un eveniment de excepție, atrăgând colecționari și fani din întreaga lume. Inelul deținut de prietena apropiată a artistului, Yaasmyn Fula, a stârnit interes și admirație, astfel că prețul final de vânzare a fost mult peste așteptări.

Vândut cu peste 1 milion de dolari

Prețul final de vânzare a fost de 1.016.000 de dolari, având taxele și comisioanele incluse. Suma a depășit cu mult estimările inițiale și anume: 200.000 - 300.000 de dolari. Purtând această bijuterie, Tupac Shakur a strălucit în ultima sa apariție publică la gala MTV Video Music Awards, din 4 septembrie 1996, cu doar nouă zile înainte de tragicul său sfârșit.

Rapperul, cunoscut pentru piese de mare succes precum „California Love”, „Dear Mama” și „Brenda's got a baby”, a devenit un simbol al muzicii rap de pe coasta de vest a Statelor Unite.

Este vorba despre un inel conceput de Tupac. El tocmai ieșea dintr-o perioadă de încarcerare în 1996, în timpul căreia a citit 'Principele', de Machiavelli, o carte care l-a fascinat, a declarat Cassandra Hatton, directoarea departamentului de științe și cultură populară din cadrul casei de licitații Sotheby's.

Licitația a inclus peste 100 de obiecte legate de istoria hip-hop-ului, precum articole vestimentare rare, afișe, fotografii și casete demo ale unor artiști și trupe celebre, cum ar fi Wu-Tang Clan.

New York, leagănul stilului hip-hop, celebrează în această vară împlinirea a 50 de ani de la naşterea acestei mişcări, apărută în ghetourile din Bronx, devenită apoi o cultură omniprezentă şi care generează venituri de miliarde de dolari.

Cu o carieră muzicală strălucitoare și impact profund asupra culturii hip-hop, Tupac Shakur rămâne în memoria fanilor ca unul dintre cei mai importanți rapperi americani.

Asasinarea sa, în urmă cu aproape 30 de ani este, în continuare, un mister neelucidat. Poliţia din Las Vegas a realizat o percheziţie în urmă cu o săptămână în cadrul anchetei sale.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite