Un copil a ajuns în stare gravă la spital după ce s-a lăsat mușcat de un păianjen „văduva neagră” pentru a se transforma în Spider-Man

0
Publicat:

Un băiețel de 8 ani din Bolivia a ajuns la spital după ce s-a lăsat mușcat de un păianjen „Văduva Neagră” pentru a deveni precum supereroul său preferat, Spider-Man, relatează odditycentral.com. 

vaduva neagra jpg

Incidentul a avut loc în apropiere de orașul Oruro, în centrul Boliviei. Copilul în vârstă de 8 ani, al cărui nume nu a fost dezvăluit de mass-media, se juca, se pare, în apropierea unui râu de lângă casa sa, când a întors o piatră mare și a descoperit un păianjen văduvă neagră. Fără să realizeze consecințele unei mușcături de un păianjen extrem de otrăvitor, el a apucat arahnida și a pus-o pe dosul mâinii, în speranța că va fi mușcat. Dorința i-a fost îndeplinită, iar apoi s-a îndreptat spre casă, unde a început să aibă simptome precum dureri de corp și spasme musculare intense. Inițial, băiatul nu i-a spus nimic mamei sale despre mușcătura de păianjen, dar după aproximativ trei ore de agonie, a spus că a fost mușcat de un păianjen colorat.

Mama îngrijorată l-a dus pe copil la un centru de asistență, dar ulterior acesta a fost trimis  de urgență la Spitalul General San Juan de Dios din orașul Oruro. După ce au auzit despre mușcătura de păianjen, pediatrii de acolo l-au contactat pe Ernesto Vásquez, șeful Programului de boli zoonotice din cadrul Serviciului Departamental de Sănătate din Oruro, care a ajutat la stabilirea tipului de păianjen care l-a mușcat pe băiat.

„Copilul, fără să se gândească la riscurile la care se supune, s-a lăsat mușcat de paianjen”, a declarat Vásquez pentru agenția EFE. „Suntem extrem de îngrijorați, deoarece analizele și întrebările adresate copilului atunci când acesta și-a revenit indică faptul că a luat arahnida cu un scop simplu - că voia să devină Spider-Man”.

Mama băiatului a confirmat că acesta era un mare fan al lui Spider-Man, dar nu avea nicio idee că ar putea face ceva atât de periculos pentru a deveni efectiv ca supereroul Marvel. Din fericire, după ce au identificat specia de păianjen, medicii i-au administrat antiveninul potrivit, iar starea băiatului a devenit stabilă după numai 30 de minute.

„Acești păianjeni negri cu spatele roșu sunt văduvele negre. Ei nu determină pe nimeni să devină Spider-Man - din contră, pun vieți în pericol”, a declarat Vásquez.

Majoritatea persoanelor care sunt mușcate de păianjeni nu suferă complicații grave, însă, în cazuri rare, mușcăturile unor specii de „văduve negre” au dus la decese cauzate de perturbarea gravă a semnalelor nervoase din organism. Copiii mici, persoanele în vârstă și persoanele cu probleme de sănătate sunt cele mai susceptibile la complicații grave în cazul mușcăturii de păianjen.

Interesant este că un caz foarte asemănător a fost înregistrat în 2020, când trei băieți din orașul bolivian Chayanta au provocat un păianjen văduvă neagră să îi muște exact în acest scop, pentru a deveni adevărați Spider-Men.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite