Titlul acordat celui mai bătrân câine din lume este, temporar, suspendat și revizuit de oficialii Guinness World Records

0
Publicat:

Bobi, un exemplar canin din rasa "mastif portughez", care și-a asigurat confortabil titlul de cel mai bătrân câine din lume până când a murit în luna octombrie 2023 la vârsta aparentă de 31 de ani, a fost temporar lipsit de recunoaștere după ce îndoielile cu privire la durata sa de viață au făcut ca oficialii de la Guinness World Records să analizeze din nou cazul, conform theguardian.com.

Bobi, patrupedul considerat cel mai bătrân câine din lume, alături de diploma obținută
Bobi, patrupedul considerat cel mai bătrân câine din lume. Foto: Guinness World Records

Decesul caninului a făcut senzație în întreaga lume și a generat un omagiu din partea Guinness World Records, care l-a declarat atât cel mai bătrân câine în viață, cât și cel mai bătrân câine din istorie, în februarie 2023.

Până la moartea lui Bobi la vârsta de 31 de ani și cinci luni, cel mai vechi câine înregistrat fusese Bluey, un câine ciobănesc australian care a murit în 1939 la vârsta de 29 de ani și cinci luni.

Omagiile au fost rapid urmate de cercetări și suspiciuni cu privire la vârsta record a lui Bobi

Vârsta lui Bobi ar fi fost echivalentă cu peste 200 de ani umani.

Unii observatori au remarcat că imaginile cu Bobi din 1999 arătau că avea labe de culori diferite față de câinele care a murit în Portugalia pe 21 octombrie 2023, în timp ce medicii veterinari au subliniat că, deși vârsta sa fusese înregistrată în baza de date națională pentru animale de companie, astfel de înregistrări se bazau în mod obișnuit pe autentificarea proprietarilor. Ulterior, testarea genetică, a confirmat că patrupedul era bătrân, dar nu a furnizat o vârstă precisă.

Danny Chambers, un medic veterinar și membru al consiliului Colegiului Regal al Chirurgilor Veterinari, care reprezintă 18.000 de medici veterinari, a declarat că „niciunul dintre colegii mei veterinari nu crede că Bobi avea de fapt 31 de ani”.

O investigație „total serioasă” efectuată de către revista de tehnologie Wired a stabilit apoi că, în timp ce baza de date a guvernului portughez pentru înregistrarea pisicilor și câinilor avea o înregistrare pentru Bobi - descris de proprietarul său ca fiind născut în 1992 - nu avea „nicio înregistrare sau date care să poată confirma sau infirma această afirmație”. Un oficial al bazei de date guvernamentale a declarat, de asemenea, revistei că nu au fost contactați niciodată de Guinness World Records pentru a verifica informațiile. Proprietarul lui Bobi, Leonel Costa, nu a răspuns la întrebările Wired.

Marți, 16 ianuarie, un purtător de cuvânt al Guinness World Records a confirmat că Bobi a fost lipsit de ambele titluri până la finalizarea anchetei

„În timp ce revizuirea noastră este în curs, am decis să suspendăm temporar ambele titluri de cel mai bătrân câine în viață și cel mai în vârstă câine care a trăit vreodată, asta până când toate analizele și verificările noastre vor avea loc”, a declarat acesta.

Un concurent diminutiv numit Spike a deținut temporar titlul de cel mai bătrân câine în viață înainte ca rivalul său portughez să apară pe scena recordurilor.

Chihuahua - care măsoară 22,86 cm înălțime și cântărește 5,85 kg - a fost declarat cel mai bătrân câine în viață din lume la 7 decembrie 2022, având vârsta de 23 de ani și șapte zile.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite