Târgul Ghidul Miresei, „condimentat” cu cele mai noi tendinţe: rochiile de inspiraţie vintage, coroniţele şi inelele din flori, pe val în 2015
0Cea de-a XV-a ediţie a Târgului Ghidul Miresei şi-a deschis porţile pentru viitorii însurăţei în cadrul Cupolei Romexpo din Capitală. Între 22 şi 24 mai, doritorii vor putea beneficia de o mulţime de oferte. Mai mult, vor avea în faţă ultimele colecţii ale designerilor de rochii de mireasă şi se vor putea bucura de ultimele tendinţe în decoraţiuni şi accesorii.
Ediţia de vară a Târgului Ghidul Miresei, cel mai mare târg de nunţi din România, se desfăşoară între 22 şi 24 mai în Cupola Romexpo Bucureşti. Expozanţii au o mulţime de surprize pentru participanţii la târg care visează la nunţi de poveste.
În cadrul târgului, standurile comercianţilor aduc în vederea viitorilor miri oferte de locaţii, rochii de mireasă şi de ocazie, costume de mire, verighete, bijuterii, invitaţii, mărturii, pantofi, accesorii de nuntă sau decoruri. În plus, la eveniment sunt prezenţi şi furnizori de servicii foto-video, care promovează servicii cu preţuri cuprinse între 500 şi 2.000 de euro, dar şi specialişti în domeniul înfrumuseţării.
Reprezentanţii celor mai cunoscute locaţii de nunţi pun la dispoziţia participanţilor meniuri, ale căror preţuri încep de la 50 de euro şi depăşesc suma de şi 130 de euro.
De exemplu, prima variantă de meniu oferită de restaurantul Mioriţa costă 59 de euro de persoană, iar cea de-a treia variantă ajunge la 73 de euro de persoană, în timp ce complexul de evenimente President oferă meniuri al căror cost variază între 75 şi 137 de euro de persoană.
În ceea ce priveşte rochiile de mireasă, viitoarele neveste se pot bucura de ultimele colecţii pentru anul 2016. Femeile cu gusturi alese care preferă materialele rafinate, precum mătasea naturală, pot ajunge să scoată din buzunare până la 1.400 de euro pentru rochia visurilor lor.
Preţul unui bilet la Târgul Ghidul Miresei costă 15 lei, şi vine la pachet cu un voucher de 50 de lei care poate fi folosit în cadrul evenimentului. Totodată, participanţii au ocazia să se înscrie la o tombolă, unde pot câştiga premii în valoare de peste 10.000 de euro.
Modele vintage, materiale rafinate şi diamante
În ceea ce priveşte rochiile de mireasă, româncele au de ales dintre sute de modele, însă printre cele mai căutate se numără rochiile de insipiraţie vintage, cu un aer romantic. În realizarea acestora se folosesc materiale fine, precum tulurile de mătase, cu o textură grea, dantela, dar şi materialele suprapuse sau transparente. Albul imaculat nu mai este la modă, fiind înlocuit de nuanţele de bej., potrivit Alexandra Dumitriu, responsabil PR Divine.
Pentru miri, cele mai căutate costume sunt cele cu sacoul cambrat, spune Mitu Carmen, reprezentant vânzări London Tailors, pentru că avantajează mai multe tipologii de corp. „Noi recomandăm sacorilor bleumarin şi pantalonii negri. Materialele potrivite sunt lâna şi mătasea naturală, iar în ceea ce priveşte încălţămintea, merg bine pantofii din lac şi cei semi-lăcuiţi, dând un plus de eleganţă”, mai menţionează aceasta.
Românii caută verighete din aur alb, subţiri, cu diamante, potrivit unui reprezentant Teilor Fine Jewerly, iar când vine vorba de decoraţiuni se ghidează după propriile gusturi. Totuşi, anul acesta, propunerile specialiştilor care se ocupă de decoraţiunile florale se extind şi spre sfera accesoriilor.
„Anul acesta, deşi culoarea anului este marsala, foarte multe persoane vor galben, culori pastelate sau turcoaz, şi este o adevărată provocare să găseşti flori turcoaz. Eu încerc să promovez inelele din flori, coroniţele din flori, pentru că în momentul valsului, să zicem, mirele va avea cu siguranţă floarea în piept, dar mireasa nu are cum să ţină buchetul în mână. Şi-atunci ar fi frumos să aibă o coroniţă pe cap sau un inel din flori pe deget”, spune Diana Marinaş, reprezentantul florăriei „Casa de flori”.
În materie de torturi, tinerii miri au în minte mai întâi compoziţia, apoi designul.
„De multe ori aceste două aspecte se bat cap în cap, pentru că ingredientele clasice nu sunt atât de uşor de stilizat. Contează foarte mult tema nunţii, culorile salonului, ale buchetului. Românilor le plac torturile însiropate, iar această compoziţie nu se pretează la foarte multe nivele de tort, pentru că nivele de la bază, dacă sunt prea însiropate, riscă să se prăbuşească. Există diverse trucuri. Se fac torturi jumătate machetă, jumătate tort, să se păstreze şi gustul, dar şi designul spectaculos”, spune Gabriel Diaconu, reprezentant la cofetăriei „Dor de Dulce”.