Septembrie, luna ideală pentru nunțile pe plajă. Care sunt costurile și ce nu ar trebui să lipsească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magia de la malul mării nu se compară cu nimic în lume! Nu e de mirare că tot mai mulți îndrăgostiți, hotărâți să își unească destinele, aleg plaja pentru nunta mult visată. Irina Mărculescu, o cunoscută organizatoare de nunți din Constanța, a vorbit în exclusivitate, pentru Adevărul, despre tot ce presupune organizarea unei astfel de ceremonii, de la zero și care sunt consturile.

Decor elegant, pentru o nuntă pe plajă de vis FOTO Andreea Cimpoeru
Decor elegant, pentru o nuntă pe plajă de vis FOTO Andreea Cimpoeru

Decorul unei nunți pe plajă este mult mai versatil decât ne-am aștepta, însă întotdeauna trebuie ținut cont de locație.

Organizarea unei nunți pe plajă prezintă mult mai multe particularități decât într-o locație dedicatănunților, deoarece, de cele mai multe ori, trebuie închiriată o logistică separată, adecvată de eveniment și anume: fețe de masă, șervete, scaune și uneori, chiar mese. De asemenea, cu cât nunta se desfășoară mai mult în aer liber, cu atât există riscuri legate de vreme și mai ales de vânt. Decorul de pe mese este esențial să fie adecvat si stabil, în astfel de cazuri, povestește Irina Mărculescu.

Ultimele tendințe, în materie de nunți pe plajă

În ceea ce privește design-ul, clienții pot opta pentru o variantă cât mai naturală, ori pentru cea clasică.

Varianta naturală FOTO Andreea Cimpoeru
Varianta naturală FOTO Andreea Cimpoeru

Varianta cât mai apropiată de peisajul înconjurător și de natural, presupune un mix de flori prospere și uscate, cu materiale naturale precum bumbacul și, mai ales inul, ca sa se integreze cât mai bine în estetica locației.

Pentru o variantă mai elegantă, poate predomina albul sau culorile neutre, verdele sau pot exista accente de negru, pentru o tentă mai clasică, sobră și elevată.

Varianta clasică FOTO Andreea Cimpoeru
Varianta clasică FOTO Andreea Cimpoeru

Mesele dreptunghiulare de preferat mai lungi, ar fi definiția unui eveniment care se desfășoară pe plajă, în opinia organizatoarei de la malul mării. De asemenea, pentru redarea unei atmosfere cât mai romantice, lumânările nu ar trebui să lipsească din decor.

Sunt destule locații unde se pot integra și mese rotunde, însă vibe-ul petrecerii și estetica se schimbă. Un al doilea must sunt lumânările aprinse, pentru a crea acea atmosferă intimă, conectată cu natura, despre care vorbeam anterior. Nu în ultimul rând, tipul aranjamentelor florale este vital să fie unul organic, mai putin compact pentru a simula ceea ce vedem în jurul nostru și a aduce puțin din look-ul acela pe masă”, spune Irina Mărculescu.

Lumânările, nelipsite din decor FOTO Andreea Cimpoeru
Lumânările, nelipsite din decor FOTO Andreea Cimpoeru

Referitor la preferințe sau trenduri, culorile neutre și paleta tip monocrom (adică o singură culoare predominantă) au început sa câștige teren substanțial. De asemenea, si touch-urile de negru sunt în vogă.

În schimb, din punctul meu de vedere, stilul boho cu plante uscate multe si stilul clasic pe culori rozalii pastelate sunt ieșite din trend de ceva vreme și personal, aș opta pentru ceva mai fresh. E important sa aducem mereu un suflu proaspăt pentru ca piața evenimentelor sa evolueze, a mai adăugat organizatoarea.

Cât de mare este cererea și care sunt costurile

Solicitările pentru evenimente pe plajă au crescut în ultimii ani și sunt în continuă creștere. Nici nu este de mirare, având în vedere că evenimentele la exterior, mai ales pe plajă, au un farmec aparte.

Petrecerea este una intimă, mai puțin formală, ușor mai relaxată și structurată mai mult pe timpul zilei. Irina povestește că, văzând o astfel de cerere crescută s-a gândit inclusiv să organizeze un eveniment asemănător, pentru socializare. O cină pe plajă, cu muzică instrumentală live, cocktail-uri și preparate din pește și fructe de mare.

Cocktail special, servit într-o cochilie de scoică FOTO Andreea Cimpoeru
Cocktail special, servit într-o cochilie de scoică FOTO Andreea Cimpoeru

Mai mult, aceste solicitări s-au diversificat si a crescut numărul cererilor si pentru aniversari, botezuri sau cine speciale pe plajă, cum este si cazul ediției DINNER IN THE SAND, de pe plaja Neversea. Aceea a fost organizată împreună cu Maria Colțatu și locația Botanica și a fost menită sa împrospăteze putin aerul evenimentelor din Constanța, aducând laolaltă oameni dornici sa socializeze, să se relaxeze lângă valurile mării, să aibă parte de o experiență culinară deosebită, pregătită de Atic Milenium și de cocktail-uri și muzică pe măsură, a dezvăluit ea, în interviul acordat pentru Adevărul.

Totuși, spre deosebire de costurile aferente unui eveniment într-o locație specială de nunți, cele pentru nunțile pe plajă sunt mai ridicate, tocmai din prisma faptului că aceste locații nu organizează astfel de evenimente în mod constant.

Muzica instrumentală live, pentru o atmosferă de basm FOTO Andreea Cimpoeru
Muzica instrumentală live, pentru o atmosferă de basm FOTO Andreea Cimpoeru

Din acest motiv, fluxul si logistica presupun mai multe eforturi si cheltuieli. De asemenea, se adaugă si costurile aferente închirierii obiectelor de decor.

În medie, o nuntă de 100-120 de persoane pe plajă, unde cântă și o trupă, presupune un buget total de peste 30.000 de euro.

Lunile mai și septembrie, ideale pentru marele eveniment

Irina Mărculescu ne-a mai spus că intervalul cel mai recomandat pentru un astfel de eveniment este finalul lunii mai ori mijlocul lunii.

Ea a precizat faptul că multe locații nu permit evenimente private în lunile de vârf (iulie si august) sau permit doar în anumite condiții stricte (anumite zile ale săptămânii si la un cost mai ridicat).

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite