Secretul celui mai intens espresso, descoperit de oamenii de știință

0
Publicat:

Oamenii de știință susțin că au identificat „ingredientul secret” pentru prepararea unui espresso intens și plin de savoare.

Cum poți obține un espresso mai intens, potrivit oamenilor de știință FOTO Arhivă
Cum poți obține un espresso mai intens, potrivit oamenilor de știință FOTO Arhivă

Cercetătorii au descoperit că adăugarea unei cantități mici de apă la boabele de cafea înainte de a le măcina produce un espresso mai consistent și mai gustos. În timpul măcinarii, frecarea dintre boabele de cafea generează electricitate, care face ca particulele să se aglomereze și să se lipească de râșniță, notează Yahoo! News

Adăugarea de umiditate reduce cantitatea de electricitate produsă, au spus cercetătorii, ceea ce înseamnă că se irosește mai puțină cafea și aromele devin mult mai puternice.

Christopher Hendon, profesor asociat de chimie a materialelor la Universitatea din Oregon din SUA, a declarat: „Umiditatea, fie că este umiditatea reziduală din interiorul cafelei prăjite sau umiditatea externă adăugată în timpul măcinarii, este ceea ce dictează cantitatea de sarcină care se formează în timpul măcinării. Apa nu numai că reduce electricitatea statică, dar poate avea și un impact major asupra intensității băuturii și, potențial, asupra capacității de a accesa concentrații mai mari de arome.”

Legătura dintre măcinarea cafelei și erupțiile vulcanice

Pentru studiul, publicat în revista Matter, cercetătorii au vrut să investigheze modul în care electricitatea produsă în timpul procesului de măcinare a afectat gustul cafelei. Ei au făcut echipă cu experți în vulcani, care studiază procese similare de electrificare, care au loc în erupțiile vulcanice.

„În timpul erupției, magma se descompune într-o mulțime de particule mici, care apoi ies din vulcan în această plună mare și în tot acest proces, acele particule se frecă unele de altele și se încarcă până la punctul de a produce fulgere. Într-un mod simplist, este similar cu măcinarea cafelei, în care luați aceste boabe și le reduceți la pudră fină”, a spus Joshua Mendez Harper, profesor asistent de inginerie electrică și informatică la Universitatea de Stat din Portland din SUA.

Echipa a măsurat cantitatea de electricitate statică produsă atunci când au măcinat diferite tipuri de boabe de cafea, notând țara de origine și culoarea prăjirii cafelei. Au ținut cont și de metodele de prelucrare a boabelor, inclusiv dacă sunt naturale, spălate sau decofeinizate.

Cercetătorii au spus că electricitatea produsă în timpul măcinării nu a fost afectată de originea cafelei sau de modul în care a fost procesată, dar există o asociere între electrificare și culoarea prăjirii și cât de grosimea sau finețea particulelor.

Adăugarea „unui strop de apă”

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că prăjirea cafelei la mare intensitate produce particule mult mai fine decât prăjirea ușoară, atunci când boabele sunt măcinate la aceeași setare.

Oamenii de știință au testat apoi dacă măcinarea cu apă a schimbat modul de preparare a espressoului.

Ei au descoperit că atunci când boabele au fost măcinate cu un strop de apă, a rezultat un timp de extracție mai lung, iar preparatul a devenit mai puternic, în comparație cu aceleași boabe, măcinate fără apă.

Așadar, echipa de cercetare a concluzionat că măcinarea cu apă a făcut ca aromele de espresso să fie mai consistente, depășind un obstacol major pentru producătorii industriali de cafea.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite