Premieră Sports Illustrated: un model a pozat în hijab şi burkini. Povestea tinerei născute într-un lagăr de refugiaţi care a reuşit să depăşească barierele FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halima Aden FOTO Sports Illustrated
Halima Aden FOTO Sports Illustrated

S-a născut într-un lagăr de refugiaţi din Kenya şi dintotdeauna şi-a dorit să depăşească graniţele culturale şi religioase. Halima Aden, o tânără în vârstă de 21 de ani, este primul model care pozează în hijab (voal Islamic) şi burkini (costum de baie al femeilor musulmane) pentru revista Sports Illustrated, celebră pentru pictorialele cu manechine în bikini.

Cunoscută pentru fotografiile cu manechine în bikini, revista Sports Illustrated a decis anul acesta să prezinte pentru prima dată un top model în burkini şi cu hijab. 

Halima Aden, manechin de origine americană şi somaleză, născută într-un lagăr de refugiaţi din Kenya, a făcut istorie devenind primul model musulman care apare într-un pictorial marca Sports Illustrated purtând hijab şi burkini.

Imaginile au fost realizate de fotograful Yu Tsai pe o plajă din Kenya unde a copilărit Halima Aden într-un lagăr de refugiaţi ai ONU până la vârsta de 7 ani, notează News.ro.  

„Este un adevărat vis devenit realitate. Nici nu vă pot descrie cum mă simt“, a declarat tânăra.

image image

Dacă una dintre imagini o înfăţişează pe nisipul umed, purtând un burkini colorat, în alta modelul apare într-un burkini personalizat, cu glugă.

image

Apariţia este una extrem de importantă pentru Halima, care aminteşte că foarte puţine femei musulmane apar în mass-media îmbrăcate în costum de baie. „Doamnelor, totul este posibil! A fi în Sports Illustrated mă depăşeşte complet. Este un mesaj adresat comunităţii şi lumii că femeile din toate colţurile lumii, de toate stilurile, de toate originile pot fi solidare şi celebre“, a scris tânăra pe contul de Instagram. 

image

Pictorialul, care va fi publicat integral pe 8 mai, este un nou semn de deschidere al revistei pentru femei şi pentru trupuri diferite. În 2015, Ashley Graham a devenit primul manechin de talie mare care a apărut pe coperta revistei. În 2018, Brenna Huckaby a fost prima femeie cu handicap care s-a lăsat fotografiată în paginile publicaţiei. 

„Credem că frumuseţea nu cunoaşte frontiere“, a afirmat MJ Day, editor Sports Illustrated Swimsuit, care de altfel a spus că o admiră pe Halima pentru munca sa în calitate de ambasadoare UNICEF.

Halima nu este străină de tot ce înseamnă depăşirea barierelor culturale, declarând că încearcă acest lucru încă din adolescentă. „În liceu, am fost prima regină a frumuseţii cu hijab din oraşul meu. Cred că a fost prima mea experienţă de acest fel. Mi-a plăcut şi am vrut să-mi depăşesc limitele şi la colegiu. Aşa am devenit primul student senator musulman, iar apoi am participat la Miss Minnesota USA“, a spus tănăra. În 2016, ea a fost prima femeie care purta hijab şi burkini într-un concurs de Miss, unde a ajuns în semnifinale.

image

La un an după concurs, tânăra devenea primul model care a pozat în hijab, semnând cu o mare agenţie de modă. În aceeaşi lună şi-a făcut debutul şi într-un show de televiziune. În luna martie a acestui an, Halima Aden a fost printre cele trei modele care au apărut pe coperta revistei Vogue Arabia purtând hijabul.

image
Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite