O pereche de pantofi sport unică ar putea fi vândută la licitaţie cu 1 milion de dolari. Cum arată încălţămintea care nu poate fi purtată

0
0
licitatie publica

O pereche de pantofi sport unică concepută de adidas şi de fabricantul german de porţelan Meissen ar putea deveni prima care să fie vândută cu un milion de dolari la o licitaţie organizată de casa Sotheby's, estimează aceasta din urmă, informează AFP.

De câţiva ani, casele de licitaţii s-au poziţionat pe piaţa de pantofi sport de colecţie, dar nu au propus până acum decât exemplare de serie, chiar dacă limitate. 

Modelul care va fi scos la vânzare, online, începând de luni şi până la 16 decembrie este unic şi estimat de Sotheby's între 1 şi 1.000.000 de dolari.                

Concepută după tipul pantofilor ZX8000, un model popular comercializat de adidas, perechea de pantofi din piele a fost pictată de artizanii de la Meissen, care i-au ataşat elemente de porţelan, de asemenea decorate. 

Imagine indisponibilă

Aceşti pantofi nu au fost creaţi pentru a fi purtaţi.                

Recordul pentru o pereche de pantofi de sport a fost de mai multe ori depăşit anul acesta, ultima dată de Air Jordan 1 de la Nike, vânduţi pentru 615.000 de dolari la capătul unei licitaţii organizate de Christie's în august.

De fondurile strânse în urma licitaţiei va beneficia Brooklyn Museum din New York. 

Magazin


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri