O mamă a dezvăluit cinci lucruri pe care le interzice copiilor săi după ce a lucrat la o unitate de terapie intensivă pediatrică

0
Publicat:

Mamă a patru copii, femeia a împărtășit lista celor cinci lucruri care nu trebuie făcute de copii, după ce a lucrat într-o unitate de terapie intensivă pediatrică (ICT).

Victoria Kahl  FOTO: captură video
Victoria Kahl FOTO: captură video

A fi părinte poate fi o experiență stresantă, nu în ultimul rând atunci când vine vorba de protejarea celor mici de numeroasele pericole vizibile și nu atât de vizibile din jurul casei.

Vigilența este însă crucială, întrucât un studiu publicat în American Journal of Preventive Medicine a arătat că aproximativ 2 200 de copii mor în SUA din cauza rănilor accidentale care au loc în casă, scrie newsweek.com.

Victoria Kahl a văzut pe propria piele devastarea lăsată în urmă de astfel de accidente. O mamă ocupată cu patru copii, care acum lucrează cu jumătate de normă ca terapeut respirator, a lucrat anterior într-o unitate de terapie intensivă pediatrică. A fost o muncă dificilă.

"Munca la terapie intensivă pediatrică a fost foarte satisfăcătoare, dar și foarte provocatoare", a declarat Kahl pentru Newsweek. "Au fost multe ture în care m-am trezit plângând tot drumul spre casă."

"Ar putea fi o victimă înecată, un bolnav de cancer, un copil cu o boală cronică, un caz de abuz, un accident de mașină și o familie care tocmai a primit un diagnostic devastator, toate în aceeași unitate", a spus ea.

Deși nu mai lucrează acolo, aceasta i-a modelat abordarea față de rolul de părinte atât în mod pozitiv, cât și negativ.

"Deși s-a dovedit a fi foarte util ca părinte, m-a lăsat, de asemenea, cu o anumită anxietate", a spus Kahl. "Viața este foarte fragilă și ar trebui să ne amintim cu toții să ne numărăm zilnic binecuvântările."

Acesta este unul dintre motivele pentru care Kahl a început să creeze videoclipuri pentru TikTok și, de asemenea, motivația din spatele unuia dintre cele mai recente clipuri ale sale, intitulat: "5 lucruri pe care nu le voi permite niciodată copiilor mei să le facă după ce am lucrat într-o unitate de terapie intensivă pediatrică".

Videoclipul a fost vizionat deja de peste 3,8 milioane de ori și o vede pe Kahl prezentând cinci dintre cele mai mari lucruri pe care nu le face când vine vorba de educația zilnică a copiilor.

Prima este că se asigură întotdeauna că copiii ei sunt în "scaunul de mașină corect" și "niciodată pe scaunul din față" al oricărei mașini. "Nu au structura osoasă pentru ceva așa ", a spus ea, adăugând că, dacă alți părinți ar fi văzut ce a văzut ea, inclusiv decapitări, "probabil că nu ar mai face asta".

A doua ei măsură este să nu pună baterii buton în jucăriile din casa ei. "Ar trebui să tratezi bateriile buton ca pe o armă", a spus ea. "Ar trebui să fie închise".

Al treilea lucru pe care trebuie să îl evite este să-și lase copiii să "alerge nesupravegheați la o petrecere la piscină". "Mai multe înecuri se întâmplă atunci când există un grup mare de oameni", a spus Kahl. "Pentru că oamenii presupun întotdeauna că altcineva îi supraveghează pe copii; nu este așa."

Al patrulea lucru pe care trebuie să îl evite este petrecerea în pijamale. "Eu nu le fac. Nu-mi pasă", a spus ea. "Am văzut lucruri oribile care te-ar ține treaz noaptea."

Ultimul lucru al lui Kahl este cel pe care îl consideră cel mai controversat. "Copiii mei nu au parte de intimitate", a spus ea. "Am de gând să vă verific telefonul. Vreau să știu totul despre prietenii voștri. Voi ști ce se întâmplă în viața voastră pentru că nu sunteți suficient de maturi pentru a lua decizii corecte."

Videoclipul a stârnit numeroase dezbateri. Mulți părinți au fost de acord cu abordarea foarte strictă a lui Kahl. "Petrecerile în pijamale erau interzise în casa mea", a scris o altă mamă. "Fiica mea mă ura pentru asta, dar eu dormeam liniștită știind că era în siguranță".

O a doua a adăugat: "Teama mea de înec uscat va fi moartea mea. de fiecare dată când îmi duc copiii la piscină sau la plajă, sunt stresată toată ziua".

Totuși, alții nu au fost atât de convinși. Un critic a scris: "Fă ce vrei, dar ei o să fie 100% supărați pe tine. Cum vor învăța dacă nu trec prin aceste experiențe?"

Reflectând asupra succesului viral al videoclipului, Kahl a spus că, mai mult decât orice, speră ca mamele și tații care îi urmăresc clipul să înțeleagă importanța de a fi un "părinte intenționat".

"Interesează-te de viața, hobby-urile, activitățile și prietenii lor", a spus ea. "Niciodată nu poți fi prea sârguincios în ceea ce privește persoanele pe care le lași să intre în viața copilului tău."

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite