Misterul morții lui Sabine, o actriță de origine română care a furat 148 milioane de dolari de la mama ei. Povestea de film a jafului

0
Publicat:

Sabine Boghici, o actriță de origine română din Brazilia, fiica unuia dintre cei mai mari colecționari de artă din țară, a murit după ce a căzut de la etajul cinci al blocului în care locuia, în Rio de Janeiro. A fost găsită în viață, în stradă, dar medicii n-au mai putut-o salva, potrivit presei din Brazilia.

Sabine Boghici. FOTO Facebook
Sabine Boghici. FOTO Facebook

Sabine Boghici (49 de ani) este fiica lui Jean Boghici, un bărbat născut în 1928, în orașul Ismail, pe atunci parte din România, care a emigrat în Brazilia după cel de-al Doilea Război Mondial, devenind unul dintre dintre cei mai mari colecționari de artă din această țară. La moartea lui, în 2015, banii și colecția de artă pe care acesta le deținea au rămas soției, Genevieve Boghici.

Sabine Boghici n-a acceptat situația și, ajutată de o „vrăjitoare”, a furat de la mama sa o mare parte din avere. Povestea a făcut senzație în presa braziliană care a relatat cum Sabine Boghici și-a păcălit mama de 82 de ani, pe care a sechestrat-o mai bine de un an, ca să-i fure mai multe bunuri, printre care și opere de artă în valoare de de 148 de milioane de dolari.

11 dintre cele 16 tablouri furate au fost recuperate. Polițiștii au confiscat dintr-un apartament de lux din Rio de Janeiro aparatură electronică și mai multe documente. Patru persoane au fost arestate în acest dosar, inclusiv Sabine Boghici, cea care a plănuit totul, și o așa-zisă clarvăzătoare, Rosa Stănesco.

Sabine Boghici FOTO Facebook
Sabine Boghici FOTO Facebook

Cum și-a păcălit mama cui ajutorul „vrăjitoarei”

Planul a fost bine pus la punct. Clarvăzătoarea i-ar fi spus bătrânei că fiica acesteia din urmă are o boală incurabilă și că va muri, dar că poate să schimbe destinul. Într-un interval de două săptămâni, bătrâna i-a dat echivalentul a un milion de dolari, potrivit procurorului care s-a ocupat de caz.

Suma n-a reprezentat decât o o foarte mică parte din valoarea totală a înșelăciunii, pentru că femeii i-au fost furate opere de artă, bijuterii și bani, în valoare de 140 de milioane de dolari. Pe parcursul înșelăciunii, femeia a fost izolată, agresată și amenințată.

A reușit într-un final să sune la poliție. Sabine Boghici și Rosa Stănesco au fost arestate în august 2022. Sabine Boghici a fost eliberată condiționat în martie.

Șase luni mai târziu, pe 14 septembrie, Sabine Boghici a fost găsită în agonie, pe stradă, în fața reședinței. Actrița a murit la spital din cauza rănilor suferite după căderea de la etaj. Anchetatorii au luat în calcul varianta unei sinucideri.

În apartamentul Sabinei Boghici a fost găsită o scrisoare de adio adresată Rosei Stănesco, aflat în prezent în închisoare.

Actrița a fost înmormântată duminică, 17 septembrie, iar printre cei care au participat la funeralii s-au numărat mama sa, Geneviève, în vârstă de 83 de ani, și sora ei, Muriel.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite