Lancel a deschis primul butic în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Buticul Lancel deschis amplasat pe Calea Victoriei din Bucureşti. FOTO Lancel
Buticul Lancel deschis amplasat pe Calea Victoriei din Bucureşti. FOTO Lancel

Casa de modă Lancel readuce în prim-plan şicul parizian laolaltă cu eleganţa desăvârşită în noua colecţie de genţi „L“, dar şi ediţia limitată „Daligramme“, cu poşete inspirate din povestea de iubire a pictorul Salvador Dali cu muza şi soţia sa, Gala.

Echipa managerială a brandului, în frunte cu directorul Fabrizio Cardinali, a luat parte, joi, la inaugurarea primului butic Lancel în România, construit în ton cu ADN-ul brandului şi amplasat pe Calea Victoriei. Cu o istorie de peste 137 de ani, casa de modă, considerată un ambasador al marochinăriei de lux, a propus devoratorilor de trenduri o expoziţie de genţi din piele de crocodil, şarpe de apă şi struţ.

„Frumoasa adormită“, cum îşi numeşte Fabrizio Cardinali brandul, s-a născut dintr-o pasiune a doamnei Angèle Lancel pentru articolele destinate fumătorilor şi bijuteriile de lux. Acest viciu închinat rafinamentului s-a transformat pe parcurs într-o afacere profitabilă, Lancel devenind un promotor al accesoriilor din piele la nivel internaţional.

(De la stânga la dreapta: Georgiana Palaz, Fabrizio Cardinali, Alexandra Fain, Daniel Sauge şi Philippe Garcia. FOTO Lancel)

lancel conferinta de presa

„L“ pentru Lancel

Inaugurarea primului magazin al brandului în România a propus şi dezvăluirea colecţiei de genţi vintage pentru sezonul primăvară-vară numită „L“, asemenea iniţialei afişată de casa de modă.

Modelul „L“, inspirat şi de pronumele feminin din limba franceză („Elles“), este dedicat tuturor femeilor care aspiră la un stil natural, lipsit de artificii, în care eleganţa este simulată şi nu abordată ostentativ.

(Genţile Lancel sunt realizate din piele de piton.FOTO „Adevărul“)

lancel

Linia vintage reprezintă, de fapt, o reinterpretare a unui model de epocă ce datează din 1970 şi se află, în prezent, în cadrul arhivelor casei pariziene Lancel.

Dacă în trecut, campaniile de marketing aveau în prim-plan celebrităţi aflate în ipostaza de ambasadoare ale brandului, sezonul acesta Lancel a mizat pe geanta „L“ şi reinterpretarea valorilor de bază ale companiei.

Patrick Demarchelier este fotograful care a stilizat pictorialul acestui sezon şi a evidenţiat principalele atribute ale modelului: discreţie şi simplitate.

(Fotograful Patrick Demarchelier a realizat pictorialul pentru geanta „L“. FOTO Lancel)

Patrick Demarchelier lancel

Pe lângă colecţia-capsulă, cu un stil uşor minimalist, oficialii brandului au adus la Bucureşti şi alte modele celebre menite să ateste măiestria acestui artizan în industria marochinăriei de lux. Ediţia limitată „Daligramme“, inspirată de alfabetul secret pe care l-a inventat pictorul Salvador Dali pentru muza sa Gala, este un tribut închinat dragostei lor. Interiorul genţii se aseamănă cu tapiţeria pereţilor camerei de hotel în care cei doi şi-au consumat iubirea.

(Poşetele inscripţionate cu alfabetul secret al pictorului Dali. FOTO Lancel)

salvador dali geanta lancel

Colecţia inspirată de actriţa Brigitte Bardot este o altă linie de genţi care s-a bucurat de un succes răsunător. Echipa de designe a creat poşetele Brigitte Bardot din alcantara, un material ce substituie pielea naturală, întrucât actriţa militează împotriva rănirii animalelor. Forma genţii trădează formele voluptoase ale femeii considerate un sex simbol în anii ʼ60. Cureaua detaşabilă se aseamănă cu cea a unei chitare şi reprezintă pasiunea actriţei pentru muzică. Interiorul genţii este făcut dintr-un material similar rochiei ei de mireasă şi este inscripţionat cu numele unor destinaţii de vacanţă precum Saint Tropez sau La Madrague, locuri în care Brigitte adoră să-şi petreacă timpul liber.

(Modelul de geantă inspirat de actriţa Brigitte Bardot. FOTO „Adevărul“)

image

De asemenea, în atelierul de creaţie orice geantă poate fi personalizată, un serviciu iniţiat odată cu remodernizarea brandului. O geantă Isabelle Adjani este produsă în aproximativ 24 de ore, are 20 de buzunare şi este alcătuită din aproximativ 50 de bucăţi de piele.

(Geanta, în valoare de 18700 de lei, a fost confecţionată din piele de struţ. FOTO „Adevărul“)

lancel model din piele de strut

Alături de părintele oficial al brandului, la inaugurarea primului magazine high concept a luat parte şi directorul de marketing Alexandra Fain, laolaltă cu Philippe Garcia, ambasadorul Franţei în România, şi Daniel Sauge, coordonatorul departamentului de vânzări Lancel. 

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite