Istoria comorilor de milioane de dolari, marca Victoria’s Secret

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brandul american de lenjerie intimă Victoria’s Secret a transformat luxul într-o tradiţie. An de an, „îngeraşi‟ aleşi pe sprânceană defilează în cadrul unei prezentări de modă spectaculoase, în centrul atenţiei aflându-se un sutien-fantezie, în valoare de milioane de dolari, cum se va întâmpla şi în luna decembrie a acestui an.

Spectacolul de modă al „îngerilor‟ de o frumuseţe răpitoare de la Victoria’s Secret, renumitul brand american de lenjerie intimă, se desfăşoară an de an, încă din 1995. Pe lângă manechinele de top, etichetate în presa intermaţională drept „cele mai frumoase femei din lume‟, piesele sexy de lenjerie intimă şi show-urile extravagante, Victoria’s Secret lansează, în fiecare colecţie, sutiene-fantezie realizate cu măiestrie din felurite pietre preţioase, estimate la milioane de dolari.

Piesa de rezistenţă a prezentării de modă care va avea loc anul acesta la 9 decembrie, care se va desfăşura la New York, în SUA, a fost lansată săptămâna trecută. „Bijuteria‟ vestimentară, în valoare de două milioane de dolari, a fost finalizată după 700 de ore de muncă şi este acoperită cu 6.500 de pietre preţioase, printre care diamante, topaze şi safire galbene, montate pe un cadru realizat din aur de 18 karate. Anul acesta, manechinul american Lily Aldridge va purta, în cadrul prezentării Victoria’s Secret, piesa-vedetă.

image

(Heidi Klum, alături de sutienul-fantezie în 2003)

„Sunt foarte încântată şi nerăbdătoare să trăiesc acel moment, pe podium. Câteva dintre fetele care au purtat sutienul-fantezie în trecut mi-au spus că este o experienţă foarte specială, pe care trebuie să o savurez din plin‟, a declarat „îngeruşul‟, conform publicaţiei britanice „The Telegraph‟.

Evoluţia sutienelor preţioase

Sutienul-fantezie şi-a făcut debutul în anul 1996. „The Million Dollar Miracle‟ (n.r. – Miracolul de un milion de dolari), cum a fost numit primul sutien, nu a ajuns însă pe podium, ci a fost creat doar pentru a fi prezentat pe coperta catalogului de Crăciun al brandului. Cel mai ieftin dintre sutienele-fantezie a fost împodobit cu diamante şi o varietate de pietre semi-preţioase, fiind purtat de modelul german Claudia Schiffer.

Probabil cel mai subtil design al sutienului fantezie, şi singurul model fără bretele, a fost prezentat în 1997 de manechinul Tyra Banks. „The Diamond Dream Bra‟ (n.r. – Sutienul Visul de Diamant) a fost realizat din satin alb, 100 de diamante, 93 de alte pietre preţioase şi un diamant central de 42 de karate. Valoarea sutienului s-a ridicat la trei milioane de dolari.

image

(Candice Swanepoel, 2013)

Faimosul model Heidi Klum a prezentat, în 1999, primul set din două piese, format din sutien şi slip tanga, decorate cu safire şi peste 2.000 de diamante fixate pe platină. Setul albastru, împodobit cu steluţe argintii, a valorat, la acea vreme, zece milioane de dolari.

Cel mai scump sutien-fantezie a fost evaluat la 15 milioane de dolari şi a fost purtat de modelul brazilian Gisele Bündchen în anul 2000. „Bătut‟ cu 1.300 de pietre preţioase, inclusiv cu rubine thailandeze rare, sutienul-fantezie roşu, din satin, a intrat în Cartea Recordurilor, fiind cea mai scumpă piesă de lenjerie intimă creată vreodată.

Heidi Klum a prezentat pentru a doua oară sutienul Victoria’s Secret în 2001, primul an în care piesa vestimentară a fost inclusă în prezentarea de modă, dând startul tradiţiei. Valorea estimată a setului de lenjerie intimă, format din sutien, slip tanga şi fustă, decorat cu diamante şi safire, a fost estimată la 12 milioane şi jumătate de dolari.

Sute de ore alocate creaţiei

Printre cele mai scumpe sutiene-fantezie se numără cel purtat de Klum în 2003, care face parte dintr-un set evaluat la 11 milioane de dolari. Acesta include un pandantiv-diamant de 70 de karate, al doilea ca mărime la nivel mondial.

În 2005, Gisele Bündchen a etalat pe podium o creaţie estimată la 12 milioane şi jumătate de dolari, creată din 2.900 de diamante, 22 de rubine şi aur alb de 18 karate. Piesa centrală a compleului de lenjerie intimă cu tematică de Crăciun a fost impresionantul diamant de 101 karate, care accesoriza sutienul.

image

(Gisele Buncchen, 2000)

Sutienul-fantezie din prezentarea Victoria’s Secret din anul 2010, purtat de manechinul Adriana Lima, a fost realizat în colaborare cu o casă de bijuterii din Italia şi marca de ceasuri italiană Damiani. Potrivit colaboratorilor, şase persoane au lucrat vreme de 1.500 de ore la realizarea piesei vestimentare cu sclipiri albăstrii de safire, topaze şi diamante.

image

(Adriana Lima în 2010)

Alessandra Ambrosio a defilat în 2012 pentru brandul de lenjerie intimă, purtând unul din cele două sutiene-fantezie care s-au şi vândut de-a lungul timpului, contra sumei de două milioane şi jumătate de dolari. Primul sutien-fantezie vândut vreodată fiind cel din colecţia Victoria’s Secret din 2004.

Cu un design floral şi feminin, piesa de lenjerie intimă a fost decorată cu ametiste, safire, rubine şi diamante albe, roz şi galbene. La fel de colorat, de inspiraţie regală, a fost sutienul prezentat de modelul african Candice Swanepoel în 2013. Decorat cu aur de 18 karate, diamante, rubine şi safire albastre şi galbene, sutienul a valorat zece milioane de dolari.

„Nu am purtat niciodată ceva atât de scump. Sutienul vine «la pachet» cu doi bodyguarzi şi trebuie să ne punem mănuşi atunci când îl atingem. Sper din suflet să meargă totul bine şi să nu cad pe podium, deşi când defilez îmi revin în fire şi am un sentiment de mândrie‟, declara Swanepoel înainte de marea prezentare.

În spectacolul de modă de anul trecut, brandul de lenjerie Victoria’s Secret a prezentat, pentru prima oară, două sutiene-fantezie, unul albastru, iar celălalt roşu, purtate de modelele braziliene Adriana Lima şi Alessandra Ambrosio. Semnate de faimosul designer de bijuterii Pascal Mouawad, piesele realizate în mai bine de 1.380 de ore au fost decorate cu rubine, diamante, safire şi aur şi valorează câte două milioane de dolari fiecare.

„Nu pot descrie în cuvinte încântarea pe care am simţit-o atunci când am fost anunţată că voi purta unul din sutienele-fantezie. Este visul fiecărui model Victoria’s Secret să aibă acest rol în prezentare, aşa că este foarte important să îl porţi cu eleganţă şi entuziasm‟, a declarat Ambrosio, conform revistei „Vogue‟.

„Îngerii căzuţi‟ şi aripile noi din 2015

Modelele Kendall Jenner şi Gigi Hadid, ale căror cariere au prins avânt în 2015, vor debuta în prezentarea de modă Victoria’s Secret din luna decembrie. Alături de ele vor păşi, pentru prima dată pe podiumul renumitul brand de lenjerie intimă, şi modelele Leomie Anderson şi Megan Puleri.

Veteranele Adriana Lima şi Alessandra Ambrosio vor defila pentru a 16-a oară în prezentările Victoria’s Secret, în timp ce modele precum Doutzen Kroes, Karlie Kloss, Isabeli Fontana şi Jourdan Dunn vor lipsi din spectacolul de modă din 2015.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite