Israelul devine prima ţară care interzice comerţul cu blănuri pentru industria modei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Haine de blană FOTO Shutterstock
Haine de blană FOTO Shutterstock

Israelul a interzis miercuri comerţul cu blană de animale pentru modă l, devenind prima ţară care a adoptat o legislaţie atât de strictă în acest domeniu.

„Comerţul cu blană de animale, import şi export, va fi interzis, cu excepţia necesităţilor de cercetare, educaţie şi anumite tradiţii religioase”, a anunţat ministerul israelian al Mediului, într-un comunicat.

Interdicţia va intra în vigoare peste şase luni.

Având în vedere excepţiile specificate de textul ordinului de ministru, utilizarea blănii pentru „Schtreimel”, o pălărie de blană purtată de unii evrei ultraortodocşi, va fi în continuare legală.

„Industria comerţului cu blănuri provoacă suferinţe inimaginabile animalelor şi acest decret va transforma piaţa israeliană a modei, îmbunătăţind astfel respectarea standardelor de mediu”, a declarat Gila Gamliel, ministrul mediului.

Ministerul a publicat, de asemenea, o scrisoare trimisă de Jane Halevy-Moreno, directorul Coaliţiei Internaţionale Anti-Blănuri (IAFC), salutând acest decret descris drept „gest istoric”.

Israelul a interzis deja încă din 1976 creşterea animalelor pentru blănurile lor.

Mai multe ţări din lume au adoptat interdicţii parţiale asupra comerţului cu blănuri naturale, mai ales pentru speciile deosebit de ameninţate, precum focile.

Magazin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite