Ghinionul incredibil al unui francez: a construit o machetă a Turnului Eiffel, dar nu a intrat în Cartea Recordurilor din cauza bețelor folosite

0
Publicat:

Visul unui francez de a ajunge în Cartea Recordurilor a fost spulberat într-o clipită. Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, a dedicat opt ani realizării unei replici a Turnului Eiffel de peste șapte metri înălțime din bețe de chibrituri, relatează Daily Mail.

Francezul a petrecut 4.200 de ore pentru a realiza macheta. Foto Richard Plaud via Daily Mail
Francezul a petrecut 4.200 de ore pentru a realiza macheta. Foto Richard Plaud via Daily Mail

Richard Plaud a mărturisit că și-a văzut visul spulberat atunci când oficialii de la Guinness World Records i-au spus că nu-i pot valida munca. Acest lucru s-a întâmplat fără ca cei de la Cartea Recordurilor să-i vadă macheta. 

Potrivit sursei citate, organizația a hotărât acest lucru întrucât cele 706.900 de bețe pe care le-a utilizat bărbatul nu se comercializau și erau modificate față de forma lor originală. 

Plaud, care este căsătorit, a reacționat furibund împotriva acestei decizii - îngrozit de faptul că proiectul său s-a lovit de o birocrație care a doborât toate recordurile. 

 „Turnul meu din chibrituri este încă în picioare”

„Este dezamăgitor, frustrant, de neînțeles și nu foarte corect”, a declarat el pentru The Times. 

Bărbatul a sperat până în ultima clipă că va intra în Cartea Recordurilor, însă a fost devastat atunci când a fost respins. 

 706.900 de bețe au fost utilizate în acest proiect. Foto Richard Plaud via Daily Mail
706.900 de bețe au fost utilizate în acest proiect. Foto Richard Plaud via Daily Mail

Bărbatul a transmis printr-o postare publicată pe rețelele de socializare: „Spuneți-mi cum 706.900 de bețe lipite unul câte unul nu sunt potrivite. Turnul meu din chibrituri este încă în picioare și va avea 7,19 metri pentru mult timp”. 

Francezul și-a terminat proiectul, pe care l-a început în decembrie 2015, la data de 27 decembrie 2023, la împlinirea a 100 de ani de la moartea inginerului Alexandre Gustave Eiffel. 

El a realizat 402 panouri din chibrituri, pe care le-a montat apoi în uriașa structură. Incredibilul turn ar fi depășit recordul actual pentru cea mai înaltă lucrare realizată din bețe de chibrituri, record cucerit de meșterul libanez Toufic Daher, care a creat o machetă a Turnului Eiffel înaltă de 6,53 metri în 2009. 

Plaud, care este pasionat de realizarea de machete încă de la opt ani, a cumpărat la început chibrituri din supermarketuri pentru a construi Turnul Eiffel. 

Cu toate acestea, eforturile sale de a intra în Guinness World Record au fost sortite eșecului în momentul în care a hotărât că procesul este prea „dificil" și, în schimb, l-a convins pe producătorul francez de chibrituri Flam'Up să îi pună la dispoziție cutii uriașe pline cu 190.000 de chibrituri fără partea care are materialul inflamabil. 

El s-a lovit și de probleme tehnice pe parcurs, spunând pentru Le Parisien că a fost nevoit să facă „calcule destul de complexe" pentru a fi sigur că picioarele turnului vor susține greutatea acestuia. 

Richard Plaud a dezvăluit că a petrecut 4.200 de ore pentru a realiza macheta.  

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite