Un american a intrat în Cartea Recordurilor după și-a prins în barbă 187 de batoane de acadea VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Joel Strasser, un american cu un talent de a îmbina spiritul Crăciunului cu părul său facial, a intrat în Cartea Recordurilor. Bărbatul și-a prins în barbă zeci de batoane de acadea.

Record. Un american și-a prins în barbă 187 de batoane de acadea. FOTO ndtv.com
Record. Un american și-a prins în barbă 187 de batoane de acadea. FOTO ndtv.com

Guiness World Records (GWR) a fost întotdeauna o scenă pentru prezentarea unor talente extraordinare, iar când vine vorba de mâncare, entuziasmul nu face decât să se intensifice pentru gurmanzi.

Cel mai recent record este însă destul de neobișnuit. Un individ s-a remarcat nu pentru priceperea sa culinară, ci pentru capacitatea de a-și transforma barba într-o lucrare de artă culinară. Mai exact, și-a prins în barbă 187 de bastoane de bomboane.

A trebuit să las bastoanele de bomboane în ambalaj pentru că sunt atât de fragile încât pur și simplu s-ar rupe. Acest record a fost un obiectiv mult așteptat pentru mine”, a spus Joel.

În afară de bastoane de bomboane, Joel a stabilit recorduri pentru cele mai multe furculițe (126), betisoare (520) și paie de hârtie (534) prinse în propria barbă. Fiecare încercare de doborâre de record necesită un efort meticulos, deoarece Joel își separă barba în bucăți și atașează decorațiuni festive.

Ce pățești dacă mănânci cel mai picant ardei din lume. Iuțeala durează 3 ore

Chili Pepper X a atins recordul de cel mai picant din lume. Acest soi de ardei este de aproximativ 1.000 de ori mai iute decât jalapeño obișnuit. Ardeiul X a fost desemnat „cel mai picant ardei iute din lume”, având o rată medie medie de 2,69 milioane de unități SHU.  Testele au fost efectuate de Universitatea Winthrop din Carolina de Sud, relatează CNN.

Acest scor a depășit soiul precedent al recordului, Carolina Reaper, care are o medie de 1,64 milioane SHU, conform Guinness World Records.  

cel mai iute ardei foto guinness world records jpg

Cel mai iute ardei din lume a intrat în Cartea recordurilor FOTO Guinness World Records

Scala SHU pentru măsurarea căldurii ardeiului iute a fost dezvoltată de chimistul american Wilbur Scoville în 1912. Prin comparație, ardeiul jalapeño are un scor mediu între 3.000 și 8.000 SHU, potrivit Guinness.

Pepper X este cultivat de Ed Currie, fondatorul Puckerbutt Pepper Company din Carolina de Sud. De asemenea, a creat Carolina Reaper, care a luat recordul în 2013.

Ed a cultivat Pepper X la ferma lui timp de peste 10 ani, încrucișându-l cu unii dintre cei mai tari ardei ai săi pentru a crește conținutul de capsaicină”, arată Guinness pe site-ul său.

Currie a prezentat pentru prima dată Pepper X lumii într-un episod din popularul serial YouTube, „Hot Ones”.

Degustarea Pepper X a fost filmată pentru a marca recunoașterea oficială a acestuia ca fiind „cel mai iute ardei din lume” de către Guinness World Records. Testarea celui mai iute ardei din lume a fost însă o adevărată provocare.

Cei care l-au testat au început să aibă imediat dificultăți. Nu mai puteau respira normal ori le era foarte greu să vorbească.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite