FOTO Regina Elisabeta a II-a iubea animalele. A avut peste 30 de câini și a crescut cai de curse

0
Publicat:

Încă din copilărie, suverana britanică a arătat o pasiune evidentă pentru toate animalele, însă caii pursânge și câinii din rasa Corgi au fost preferații ei.

Regina Elisabeta a II-a era însoțită peste tot de câinii săi din rasa Corgi FOTOGRAFII Profimedia
Regina Elisabeta a II-a era însoțită peste tot de câinii săi din rasa Corgi FOTOGRAFII Profimedia

Ca parte a educației sale, regina a început să ia lecții de echitație la o vârstă fragedă, iar călăria și cursele de cai au fost poate cea mai mare pasiune a sa. Până în ultimii ani de viață, în pofida problemelor de sănătate, suverana a continuat să facă plimbări călare.

Și nici nu e de mirare, căci această pasiune de o viață a început pe când avea doar patru ani, vârstă la care a primit primul său ponei, pe nume Peggy, un cadou de la bunicul său, Regele George al V-lea.

Pe lângă faptul că era pasionată de călărie, Elisabeta a II-a a fost un crescător activ de cai de curse și a lucrat îndeaproape cu personalul regal pentru a avea cele mai frumoase și performante exemplare.

Regina Elisbeta a II-a a crescut cai de curse

De-a lungul anilor, și-a înscris caii și a câștigat la fiecare cursă clasică britanică, cu excepția Epsom Derby. Caii săi au concurat în peste 3.000 de curse, i-au adus peste 500 de victorii, iar câștigurile în bani s-au ridicat la peste 8,7 milioane de lire sterline.

Chiar și în ultimii ani de viață, regina a continuat să se implice și s-a ocupat mai ales de herghelia de la Sandringham, verificând, în mod regulat, activitatea angajaților de acolo. Potrivit unor surse apropiate de Casa Regală, citate de presa internațională, regina deținea cel puțin 100 de cai pursânge.

Însă cu-adevărat celebri au fost „prietenii blănoși“ ai suveranei, câinii din rasa Corgi, care o însoțeau peste tot. De când a urcat pe tron, ​​în 1952, regina a  deținut peste 30 de câini din această rasă, iar în anumite perioade avea chiar și câte 10 exemplare.

De ce iubea Regina Elisabeta a II-a câinii din rasa Corgi

Pe când avea 7 ani, Elisabeta a văzut un Corgi la prieteni ai părinților săi și și-a dorit mult un astfel de cățeluș. Abia când a împlinit 18 ani, în 1944, tatăl ei, Regele George al VI-lea, i-a dăruit primul pui, Susan. Legătura dintre ele a fost foarte puternică și a durat 15 ani.

Întotdeauna m-am temut să o pierd, dar sunt recunoscătoare că suferința ei a fost scurtă“, spunea regina când a îngropat-o pe Susan în cimitirul animalelor de la Palatul Sandringham. De altfel, toți câinii săi sunt îngropați acolo și au mici pietre funerare.

Câinii o însoțeau peste tot pe regină, chiar și în multe vizite oficiale, și aveau un tratament regal. Fostul bucătar al Casei regale, Darren McGrady, a dezvăluit că prepara zilnic un meniu special pentru animalele reginei.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite