FOTO Pantofii Guban şi geanta Iutta, accesorii inspirate de Moldova, Bucovina şi Transilvania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pantofii Guban şi geanta Iutta, pe raftul magazinului din Băneasa Shopping City FOTOGRAFII: Iutta
Pantofii Guban şi geanta Iutta, pe raftul magazinului din Băneasa Shopping City FOTOGRAFII: Iutta

Producătorul de încălţăminte Guban din Timişoara, care i-a încălţat în trecut pe actriţa Sophia Loren şi pe liderul comunist Gheorghe Gheorghiu-Dej, a lansat, în colaborare cu atelierul de creaţie Iutta, o colecţie de pantofi cu motive tradiţionale româneşti.

Încăţările Guban, purtate cândva de fostul preşedinte american Harry Truman, de actriţa Sophia Loren, de poetul Tudor Arghezi sau de Gheorghe Gheorghiu-Dej, au fost reinventate şi stilizate după tiparul propus de Iutta, un brand autohton care promovează motivele tradiţionale româneşti.

Colecţia-suport pentru noua linie de pantofi Guban a fost „Dor de românesc“, lansată recent de Iutta, care cuprinde genţi cu motive reprezentative din şase regiuni importante ale ţării. Pentru colaborarea Guban by Iutta au fost alese trei regiuni, şi anume Moldova, Bucovina şi Transilvania. Aceste zone au inspirat genţi cu motive tradiţionale specifice, alături de modele variate de pantofi care păstrează aceleaşi simboluri.

Genţile şi pantofii Guban by Iutta au fost creaţi din piele naturală cu motive brodate şi exprimă principalele valori ale regiunilor pe care le reprezintă. Colecţia a putut fi admirată cu ocazia lansării primului magazin Guban în Băneasa Shopping City, în prezenţa unor nume precum Tania Budi, Anca Serea, Alina Crişan ş.a.

„Am ales să păstrăm aceleaşi valori care ne-au consacrat pe piaţă, reinventate prin colaborări inedite cu branduri autohtone ce promovează românescul. Dintre partenerii acestui proiect nu putea lipsi Iutta, ale cărei colecţii ne-au inspirat şi determinat să includem capsula tradiţională în magazinul nou deschis. Ceea ce a rezultat demonstrează pasiunea cu care s-a lucrat şi motivează viitoare planuri care au la bază dorul de românesc“, povesteşte Diana Rapa, designer Guban.

guban by iutta

Înainte de lansarea în România, capsula Guban by Iutta a fost prezentă în perioada 15 – 18 septembrie 2013 în Milano, la Micam, unul dintre cele mai importante târguri internaţionale din acest domeniu.

guban
Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite