FOTO Bucle rebele, asimetrii şi coafuri retro pentru 2015

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actriţa Reese Witherspoon poartă bucle rebele. FOTO Gulliver Getty Images, AP
Actriţa Reese Witherspoon poartă bucle rebele. FOTO Gulliver Getty Images, AP

Tunsorile şi coafurile retro, cele asimetrice, buclele dezordonate, nuanţele de blond-gri şi accesoriile pentru păr de inspiraţie rusească sunt propunerile hairstiliştilor pentru acest an.

Accentele retro, feminine sunt mai vizibile decât oricând în tunsorile şi coafurile aflate în tendinţe anul acedsta. Femeile care îşi iubesc podoaba capilară şi nu sunt adeptele schimbărilor drastice se vor bucura să afle că părul lung nu este demodat. „El este în continuare în tendinţe, însă va fi ori tuns în scări pe aceeaşi lungime, fără a fi exagerat de filat, ori tuns drept, dar nu perfect finisat“, spune hairstilistul Cristi Pascu, proprietarul unei Academiei de Coafură care-i poartă numele. 

De partea cealaltă, şi reprezentantele sexului feminin care preferă tunsorile scurte au câteva opţiuni îndrăzneâe pentru 2015. Deja celebra tunsoare pixie, deşi foarte scurtă şi băieţească, este feminină şi elegantă, după cum au demonstrat-o câteva dintre vedetele care s-au „jucat“ de-a lungul timpului cu această linie îndrăzneaţă: Audrey Hepburn, Emma Watson, Kate Winslet, Victoria Beckham, Charlize Theron şi Rihanna. 

moda

Coada de cal este coafura preferată a actriţei Kim Kardashian 

Tunsoarea bob revine în forţă anul acesta, de data aceasta într-o variantă nu neapărat impecabilă, ci uşor neglijentă, cu bucle. „Buclele de tip sauvage (n.r. - dezordonate) vor fi din ce în ce mai prezente anul acesta. Se poartă şi bobul cu un uşor accent retro, stilizat şi actualizat“, mai spune hairstilistul român. În materie de bretoane, în tendinţe sunt cele asimetrice, ori foarte groase, ori perfect tăiate, iar cărarea la modă este cea „într-o parte, exagerată“. 

Dincolo de tendinţele fiecărui an, mai important este să ţinem cont de forma feţei atunci când alegem o tunsoare sau o coafură. Bretonul nu este o idee inspirată în cazul unei forme rotunde a feţei, la fel cum nici buclele exagerate, dezordonate şi tunsoarea bob nu este pentru feţele pătrăţoase. „În aceste cazuri, putem profita de faptul că se poartă cărarea într-o parte şi ar trebui să mergem pe coafuri asimetrice“, recomandă Cristi Pascu. 

moda

Rita Ora poartă o tunsoare bob asimetrică, cu bucle dezordonate

Bucle rebele şi cozi înodate

În materie de coafuri, tendinţele acestui an nu sunt cu mult diferite de cele din 2014. Părul dezordonat este prezent atât în tunsori, cât şi în coafuri, iar împletiturile şi cozile înodate se regăsesc printre stilurile definitorii ale lui 2015. Se poartă, de asemenea, coafurile voluminoase, uşor ciufulite, wet look (n.r. – aspect de părt umed), buclele rebele, cât mai neglijente, de preferinţă uşor lăsate pentru a da un aspect natural, curgător, o formă în mişcare în permanenţă.

moda

Coada înodată, accesorizată cu agrafe de păr, este în tendinţe

O noutate în acest an o reprezintă cozile de cal cu accente retro, cu cărare exagerată într-o parte ori combinate cu efect umed. În tendinţe sunt şi cozile aplicate şi accesorizate cu adaosuri de păr, iar în materie de accesorii pentru podoaba capilară, opţiunile par mai numeroase decât oricând în 2015. De la simple agrafe, ace de păr, cleştişori şi până la accesorii din piele, pene, flori, diademe şi până la eşarfe îmbinate cu şuviţele de păr, accesoriile de păr sunt dintre cele mai elegante, şic sau spectaculoase.

„Ceea ce putem spune despre 2015 este că va fi un an în care accesoriile vor căpăta un capitol distinct. Vom avea de acum înainte probabil tendinţe şi în accesorii, aşa cum există în tunsoare, coafură ori culoare. De ceva vreme, influenţa rusească se vede în accesorii. Vorbim de accente florale, de la care putem trece la combinaţiile de textile, care mi se pare foarte interesante, sau nodurile din păr. Este suficient să îţi faci o coadă sau câteva noduri îmbinate cu textile ori să îţi prinzi coada în două-trei elastice şi să le dai un aspect mai ciudat“, recomandă hairstilistul Cristi Pascu. 

Blond-gri şi rădăcini închise

Blondul simplu este„detronat“ în 2015 de nuanţele extreme de blond, precum cel platinat, blond-miere, blond-şampanie sau blond-căpşună. „Nuanţele de blond-gri vor căpăta din ce în ce mai mult teren, pentru că sunt contraste destul de mari care dau un efect spectaculos pe o tunsoare cu bucle. Ele merg foarte bine pe o rădăcină închisă la culoare, pornind de la un şaten foarte închis şi ajungând până la un blond gri deschis“, spune hairstilistul. Arămiul rămâne culoarea-vedetă şi anul acesta, iar el va câştiga teren mai ales în rândul blondelor. 

Pentru cele care nu sunt atât de îndăzneţe, o variantă „cuminte“ rămâne şatenul închis. Nu se mai poartă brunetul, fie că este negru natural sau negru albăstrui.

moda

Actriţa Jennifer Aniston a optat pentru un blond-gri, cu rădăcini şi vârfuri mai închise

MagazinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite