FOTO 10 costume bărbăteşti pentru o garderobă care nu se demodează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Costumul este ţinuta centrală a garderobei masculine, aşa că investiţiile pe care un bărbat le face în astfel de ţinute îşi pot dovedi utilitatea ani de-a rândul atunci când ştie exact ce modele trebuie să aleagă pentru a fi mereu pregătit.

O garderobă masculină construită inteligent poate economisi o mulţime de bani de-a lungul timpului, iar site-ul tsbmen.com, un adevărat ghid vestimentar online dedicat bărbaţilor, au făcut o selecţie a costumelor clasice care fac faţă cu brio trecerii timpului şi schimbărilor din modă.  

Hainele privite ca o investiţie, menite să reziste ani de zile, trebuie achiziţionate ţinând cont de calitatea materialelor, de modul în care sunt croite şi de cât de bine se potrivesc siluetei. Bineînţeles, cel mai bine este să fie executate la comandă, iar croitorul să fie cât se poate de priceput pentru a şti exact ce i se potriveşte clientului.

1. Costumul albastru marin

Este o piesă esenţială pentru orice bărbat, extrem de versatil, un costum care poate fi accesorizat pentru a se potrivi atât în timpul săptămânii, cât şi în activităţile mai relaxante, din weekend.

image

FOTO trunkclub.com

Pentru a trece şi peste neajunsul anotimpurilor care se succed, alegeţi un material care să se potrivească fie vară, fie iarnă, dintr-un material cu o textură mai plină, folosit în cazul blazerelor (foto jos). 

image

2. Costumul gri-mediu

Optaţi pentru o nuanţă care să se încadreze la mijlocul scalei între gri deschis şi gri închis, astfel încât costumul să poată fi purtat tot timpul anului. Alegeţi materialele în aşa fel încât să poată fi combinate cu patalonii sau haina de la costumul albastru marin, tocmai în ideea de a avea o garderobă multifuncţională.  

image

3. Costumul cu dungi

Este un costum cu personalitate, potrivit în mediul de afaceri, atunci când vrem să inspirăm respect, putere şi siguranţă. Dungile nu trebuie să fie prea pronunţate, iar culoarea de bază trebuie să fie una neutră, bleumarin sau gri.

image

FOTO redflagdeals.com

4. Costumul în carouri („windowpane“)

Un alt costum cheie este cel în carouri mari, numite şi „windowpane“, reprezentativ pentru moda masculină europeană.

image

Se pretează la locul de muncă, cu o cămaşă office, dar se poate transforma într-o ţinută potrivită pentru o ieşire în oraş, dacă îl îmbrăcăm cu o cămaşă deschisă lejer la primii nasturi sau cu un pulover pe gât, tricotat.

5. Costumul negru

Atunci când garderoba masculină conţine tipuri de costum potrivite pentru o multitudine de situaţii, costumul negru poate fi folosit mai degrabă la ocaziile speciale. Un costum cu croială care urmăreşte linia corpului, realizat din lână şi/sau mohair, poate acoperi evenimente formale şi semiformale, inclusiv înmormântări.

image

6. Costumul cu două rânduri de nasturi

Acest model poate înlocui cu succes costumul albastru marin, un lucru binevenit pentru că pot fi purtate alternativ ca să le mărim durata de viaţă. 

image

Costumul cu două rânduri de nasturi oferă o imagine office ceva mai formală, aşa că trebuie să optăm mereu pentru culori închise (bleumarin sau gri închis).

image

Poate fi purtat şi ca blazer, în combinaţie cu pantalonii de la costumul gri-mediu (poziţia nr. 2) sau cu cei de la modelul nr. 4 (costumul în carouri). Bineînţeles, trebuie să ţineţi cont de modul în care piesele de la fiecare costum pot fi combinate atunci când achiziţionaţi o nouă ţiută.

7. Costumul albastru deschis

Costumul într-o nuanţă mai deschisă de albastru poate fi purtat şi la birou de persoanele ceva mai îndrăzneţe ca stil vestimentar, mai ales că oferă o libertate mai mare în privinţa modelelor şi nuanţelor pentru cravată şi cămaşă.

image

8. Costumul din pânză de in (linen) sau din bumbac

Acesta este costumul de vacanţă, de relaxare, prin definiţie. Mereu la modă, este recomandat pentru zilele caniculare, când un bărbat simte nevoia să arate elegant fără să fie încorsetat.

image

9. Costumul de flanel

Este ţinuta de toamnă/ iarnă perfectă, un fel de „apărătoare“ la modă de vreme rea pentru bărbaţi. Bineînţeles, poate fi purtat şi cu o vestă sau un cardigan peste cămaşă, în cazul în care suntem mai friguroşi.

image

10. Costumul maro

Puţini bărbaţi îndrăznesc să poarte un costum maro, de cele mai multe ori pentru că se tem că vor părea demodaţi şi îmbrăcaţi bătrâncios. Însă are un potenţial incredibil pentru că poate fi asortat cu cravate şi cămăşi în culori îndrăzneţe.

image


 

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite