Lider al Statului Islamic, responsabil cu atacuri teroriste în Europa, ucis de trupele americane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Khalid 'Aydd Ahmad al-Jabouri a fost omorât luni, 3 aprilie, în cadrul unei operațiuni militare, anunță oficialii SUA. Liderul ISIS era responsabil de atacurile teroriste organizate în Europa.

Luptători ISIS - arhiva foto
Luptători ISIS - arhiva foto

Khalid 'Aydd Ahmad al-Jabouri a fost responsabil pentru planificarea atacurilor Statului Islamic în Europa și a dezvoltat structura de conducere a grupului, se arată în declarația oficialilor americani menționată de Reuters

Comandamentul Central al SUA (CENTCOM) susține că niciun civil nu a fost ucis sau rănit în această operațiune militară, iar gruparea "continuă să reprezinte o amenințare pentru regiune și nu numai".

„Deși degradat, grupul rămâne capabil să desfășoare operațiuni în regiune cu dorința de a lovi dincolo de Orientul Mijlociu”, adaugă oficialii americani.

În ianuarie 2023, Bilal al-Sudani, un lider al Statului Islamic, și „aproximativ zece persoane” legate de această organizație teroristă au fost uciși într-un raid american în Somalia.  

„Al-Sudani era responsabil de creșterea prezenței grupării Statul Islamic în Africa și de finanțarea operațiunilor sale în lume, inclusiv în Afganistan”, a precizat secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, citat într-un comunicat.  

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite