Designerul Karl Lagerfeld se crede Fecioara de fier: ce l-a făcut să spună "sunt Ioana d'Arc a designului de modă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Karl Lagerfeld. FOTO Arhiva Adevărul
Karl Lagerfeld. FOTO Arhiva Adevărul

Karl Largerfeld, directorul de creaţie al casei Chanel, se consideră un fel de "Ioana d'Arc a designului de modă", după cum le-a declarat jurnaliştilor de la BBC.

Celebrul creator de modă german s-a comparat cu Fecioara din Orleans- care credea că Dumnezeu i-a spus cum să conducă armata franceză spre victorie, în adolescenţă, în secolul al XV-lea - şi a spus că el face întotdeauna ceea ce "vocile interioare" îi spun că ar trebui să facă.

Rugat de jurnalişti să spună dacă se gândeşte la potenţialul comercial al creaţiilor sale vestimentare în momentul în care realizează designul acestora, Karl Lagerfeld a spus: "Nu mă gândesc niciodată la asta. Fac doar ceea ce vocile mele interioare îmi spun să fac. Sunt Ioana d'Arc a designului de modă. Nu-mi pun întrebări de acel fel. Nu sunt o persoană bună la marketing. Lucrez din instinct. Uneori, mă surprind pe mine însumi".

Karl Lagerfeld - care este designer principal şi director de creaţie al casei Chanel - mai spune că nu se gândeşte deloc la munca lui ca la o "afacere", deoarece evită toate întrunirile de afaceri şi şedinţele de marketing.

"Cred că, după un anumit număr de ani, priorităţile ţi se schimbă în viaţă, iar mintea ta devine mai liberă. Nu trebuie să mă lupt pentru ceea ce fac. Lucrez pur şi simplu. Circumstanţele muncii mele sunt aproape unice", a declarat celebrul creator de modă pentru BBC.

"Nu mă interesează afacerile, nu gândesc niciodată în termeni de business. Nu merg la întruniri de afaceri, nu particip la şedinţe sau campanii de marketing, nu fac absolut nimic din aceste lucruri. Îmi spun pur şi simplu: «Hai să încerc asta, să fac asta, să fac cealaltă». Atunci când am preluat conducerea casei de modă (Chanel, n.r.), proprietarul mi-a spus: «Pentru moment, nu prea suntem la modă, nu sunt mulţumit de ea. Fă ceea ce vrei. Dacă va merge bine, atunci e OK. Dacă nu, atunci o voi vinde». Însă lucrurile au mers atât de bine încât au depăşit toate aşteptările", a adăugat Karl Lagerfeld.

Karl Lagerfeld este celebru nu doar pentru creaţiile sale vestimentare, ci şi pentru stilul său extrem de deschis de a vorbi. Recent, creatorul de modă a spus de asemenea că dispreţuieşte oamenii "încuiaţi la minte", pe care îi consideră "idioţi".

De asemenea, Karl Lagerfeld este renumit pentru excentricităţile sale. Presa internaţională a afirmat că renumitul designer german a angajat în 2012 un chelner, a cărui singură sarcină era aceea de a-l urma la petreceri, purtând în spatele său un pahar cu Pepsi Max pe o tavă din argint.

Karl Lagerfeld, în vârstă de 82 de ani, este unul dintre cei mai importanţi creatori de modă ai sfârşitului de secol al XX-lea. A colaborat cu mai multe case de modă, printre care Chanel, la care în prezent este designer principal, dar şi Chloé şi Fendi, unde este director de creaţie.

MagazinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite