Mireasa anului 2017, învăluită în dantelă şi aplicaţii preţioase FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rochiile de mireasă pentru anul viitor sunt extrem de senzuale, graţie materialelor folosite, precum dantela şi voalul transparent, dar şi croielilor, de la cele foarte mulate şi decoltate, până la modelele cu fustă scurtă ori cu trenă detaşabilă

Suprapunerile de dantelă vor fi la loc de cinste în alcătuirea rochiilor de mireasă pentru 2017, iar misiunea designerilor a fost aceea de a găsi cele mai bune modalităţi de a pune în valoare acest material nobil. Nu în ultimul rând, felul în care dantela îmbracă trupul feminin, dezvăluind fără să treacă graniţa spre vulgar,  a reprezentat marea provocare pentru creatorii de modă internaţionali.

Culorile acestui an, stabilite de institutul american Pantone, respectiv albastru-seren şi roz-cuarţ se păstrează şi în 2017, după cum s-a observat la evenimentele de modă internaţionale dedicate rochiilor de mireasă, ca Bridal London, Barcelona Bridal Fashion Week şi Mercedes-Benz China Fashion Week, ultimul încheiat pe 2 noiembrie. Broderiile complexe şi volanele, dar şi aplicaţiile de tipul cristalelor sau penelor întregesc paleta opţiunilor dedicate mireselor anului care vine.

„Se vor purta rochiile scurte, dar şi modelele transparente numai în aparenţă, pentru că dantela va acoperi ceea ce trebuie, astfel încât ţinuta să nu fie vulgară. Ideea este să avem o imagine senzuală şi elegantă în acelaşi timp. În materie de culoare s-a renunţat la nuanţa aceea de alb orbitor, neon, ca în anii din urmă. Sunt preferate nuanţele de crem, culorile pastelate, cum este rozul prăfuit, dar şi albastru- seren. Aplicaţiile din dantelă sunt, de asemenea, în trend. Astfel, dantela mată se foloseşte pentru nunţile cu anumite tematici, cum ar fi nuntă în grădină sau în hambar, locaţii la moda în ultima vreme. Însă pentru că cele mai multe nunţi se fac în localuri foarte elegante, aplicaţiile pentru rochii de mireasă trebuie să fie şi ele pe măsură. În aceste situaţii sunt foarte căutate inserţiile metalice şi florile în relief‟, după cum a enumerat Ana Mihăilescu, manager al brandului Natalia Vasiliev.

image

Rochie din colecţia Dennis

Rochia două într-una

Bineînţeles, dincolo de tendinţe, rochia de mireasă trebuie aleasă astfel încât să se potrivească nu numai cu gusturile purtătoarei, ci şi cu silueta şi nuanţa pielii. La capitolul croieli, designerii încearcă de fiecare dată să vină cu reinterpretări ale variantelor clasice. Astfel, dacă alegem o rochie de tip sirenă, ar fi bine să avem un trup cu forme, pe care rochia să se aşeze perfect. Pentru miresele foarte slabe, rochia de tip prinţesă, înfoiată, este o alegere potrivită. Noutatea sezonului este însă o combinaţie între rochia de tip sirenă şi cea de prinţesă, respectiv rochia cu trenă detaşabilă.

image

Rochie Aolisha

„Dacă alege un model cu trenă care se poate scoate, mireasa este de două ori câştigată. Este ca şi când ar avea două ţinute: una somptuoasă, cu trenă, pentru mersul la biserică, şi o rochie fără trenă, model sirenă, foarte sexy, pentru petrecere. Există şi varianta rochiei de sirenă cu un strat de tul transparent. Mai exact, pe dedesubt avem rochia sirena din dantelă elastică, material care îi permite miresei să se mişte uşor, să danseze, iar pe deasupra există stratul de tul, pentru a învălui formele‟, mai spune Ana Mihăilescu. O rochie făcută pe comandă poate să coste între 3.500 de lei şi 8.600 de lei, şi este gata într-o perioadă de aproximativ trei luni.

Aplicaţii de fulgi, perle sau blană

Pentru miresele îndrăzneţe, rochiile scurte nu reprezintă singura variantă aflată la îndemână. Costumele elegante cu pantaloni largi, din satin, ca în colecţia Atelier de Frumos, prezentată la Mariage Fest, eveniment desfăşurat la Palatul Parlamentului între 28 şi 30 octombrie, pot constitui o alegere cu adevărat memorabilă pentru tinerele care vor să iasă din tipare.

În privinţa aplicaţiilor aparte, Oscar de la Renta a construit o imagine diafană şi pură cu ajutorul fulgilor montaţi pe rochii cu croială în A, fără bretele, dar şi cu modele realizate din voal transparent, cu broderii preţioase, şi talia subliniată cu o curea subţire. 

image

Creaţie Oscar de la Renta 

Rochiile cu mâneci ample din dantelă, de tipul modelelor prezentate la Londra de brandul Riki Dahal, alături de cele cu mâneci mulate, lungi şi cu broderii florale ori de cele cu bretele foarte subţiri, aproape invizibile, sunt tot atâtea versiuni în care dantela poate fi folosită astfel încât să ofere ansamblului vestimentar o notă de eleganţă deosebită. 

image

Rochie Riki Dahal

Cât despre culorile ieşite din comun în ceea ce priveşte rochiile de mireasă, dacă tonurile de roz nu sunt atât de surprinzătoare, brandul asiatic Aolisha a dovedit cât de reuşit poate să fie un model albastru ca cerul senin de primăvară, ai cărui umeri sunt evidenţiaţi cu ajutorul aplicaţiilor din blană de aceeaşi culoare, de care se prinde o trenă uşoară, din voal. Rochiile de tip sirenă, făcute din dantelă bogat ornamentată, pot avea la bază straturi de voal, formând un adevărat covor de flori pe care mireasa pare că pluteşte. 

image

Creaţie Aolisha 

Pentru ca efectul regal să fie desăvârşit, voalul poate fi ataşat de o coroană impunătoare, nu de o simplă diademă. În locaţiile mai rustice, potrivite sunt rochiile lejere, fluide, dar şi ţinutele cu pantaloni din dantelă, opţiune a casei de modă chineze Cai Meiyue, modelele având coafuri jucăuşe, cu codiţe tapate, amintind de pampoanele care încadrează copilăros chipul. 

image

Creaţie Cai Meiyue

Broderii florale şi strălucitoare

În colecţia brandului Dennis, piesele vestimentare au fost realizate îndeosebi din materiale trasparente, cu aplicaţii de dantelă sau cu broderii florale dispuse strategic pentru a acoperi sânii, în timp ce broderiile argintii au conturat parcă o poveste despre prinţese din regate de gheaţă.

image

Rochie Dennis

În colecţia Elie Saab, elementele florale într-o multitudine de culori, de la verde deschis, la auriu şi argintiu, presărate pe rochia amplă, au construit o ţinută impozantă, potrivită pentru o nuntă desfăşurată într-o catedrală, după cum au notat editorii revistei de modă „Vogue‟. 

image

Rochie Elie Saab 

Tot la Elie Saab au fost prezente modelele de nuanţă albastru-seren, formate din bluză cusută cu detalii strălucitoare, perle ataşate şi fustă din tul transparent.

Au revenit la modă verighetele clasice

Verighetele clasice, modelele simple purtate de părinţii şi bunicii tinerilor care aleg să se căsătorească anul acesta sau anul viitor, sunt la mare căutare. „Modelele bombate, mai ales cele realizate din aur alb, sunt preferate în ultimul timp. La fel şi cele din aur roz sau cu rhodium. Pentru cei care doresc ceva aparte, există verighete mate, din sticlă, modele cu broderie veneţiană sau chiar din lemn preţios. Bineînţeles, verighetele cu diamante sunt cerute în continuare. Preţurile pornesc de la 1.000 de lei şi ajung la 6.000 de lei‟, după cum ne-a indicat Ruxandra Puiu, director de vânzări la Royal Caro.
 

Magazin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite