Cum au fost salvați trei bărbați de pe o insulă pustie din Micronezia

0
Publicat:

Trei bărbați au fost salvați de Paza de Coastă americană în largul unei insule din Micronezia după ce au lansat un apel de „Ajutor” folosind frunze de palmier.

image

Aceștia au silabisit „Ajutor” cu ajutorul frunzelor, ceea ce a dus la salvare la nouă zile după ce au plecat într-o călătorie cu barca.

Aceștia fuseseră dați dispăruți după ce nu s-au întors dintr-o călătorie spre atolul Pikelot - o insulă de corali nelocuită aflată la aproximativ 415 mile de Guam, scrie bbc.com.

Este pentru a doua oară în patru ani când oamenii au fost salvați de pe insulă.

Paza de Coastă a precizat într-o declarație că cei trei navigatori experimentați, toți bărbați în vârstă de 40 de ani, se îmbarcaseră în călătoria lor de navigație din Atolul Polowat - o insulă care face parte din Statele Federate ale Microneziei.

Ei au plecat în duminica de Paște spre atolul Pikelot, aflat la aproximativ 115 mile distanță, într-o șalupă tradițională de 20 de picioare cu un motor exterior, a adăugat Paza de Coastă.

După ce nu s-a mai întors, o rudă a bărbaților a alertat Subcentrul comun de salvare al Gărzii de Coastă din Guam că cei trei unchi ai săi sunt dispăruți, declanșând o misiune de căutare și salvare.

Primii respondenți au căutat inițial o zonă de peste 78.000 de mile marine pătrate, în condiții meteo nefavorabile. Dar apoi i-au reperat pe bărbați din aer - datorită semnului improvizat "HELP".

„Într-o mărturie remarcabilă a voinței lor de a fi găsiți, marinarii au scris "HELP" pe plajă folosind frunze de palmier, un factor crucial în descoperirea lor", a declarat locotenentul Chelsea Garcia, care a condus misiunea de căutare și salvare în ziua în care au fost localizați.

„Acest act de ingeniozitate a fost esențial pentru a ghida eforturile de salvare direct către locația lor”, a mai spus ea.

Personalul Gărzii de Coastă a parașutat apoi pachetele de supraviețuire și un radio către bărbați, în timp ce o navă a Gărzii de Coastă americane s-a îndreptat spre insulă.

Ulterior, marinarii au răspuns prin radio și au spus că sunt sănătoși și că au acces la alimente și apă, a precizat Paza de Coastă americană.

De asemenea, aceștia și-au recuperat schiful, care a suferit avarii care l-au făcut nefuncțional, și au spus că au nevoie de ajutor pentru a se întoarce la Polowat.

După ce au plecat în călătorie la 31 martie, marinarii au fost salvați oficial în largul insulei la 9 aprilie.

Paza de Coastă a SUA a declarat că salvarea este un exemplu de coordonare puternică între SUA și Statele Federale din Micronezia, precum și între personalul Marinei SUA care este staționat în zonă.

Micronezia, situată în vestul Pacificului, este formată din aproximativ 600 de insule mici, împrăștiate pe o întindere oceanică vastă.

„Fiecare viață salvată și fiecare marinar care s-a întors acasă este o dovadă a parteneriatului de durată și a respectului reciproc care caracterizează relația noastră", a declarat locotenent-comandorul Christine Igisomar, care a făcut, de asemenea, parte din misiunea de căutare și salvare.

Deși este nelocuit, atolul Pikelot este adesea vizitat temporar de vânători și pescari. De asemenea, a mai fost locul unei alte operațiuni de salvare în ultimii ani.

În 2020, trei marinari din Micronezia au fost salvați - de către Forțele de Apărare australiene - după ce au silabisit "SOS" pe plajă.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite